Carmen – Rock Version, minunea de la Sala Palatului!

27 Sep 2016 | scris de Alex Revenco
Carmen – Rock Version, minunea de la Sala Palatului!

Celebra lucrare a lui Georges Bizet – Carmen este o poveste plina de pasiune, seductie si tradare, în care partitura strălucitoare evoca atmosfera încarcata a Spaniei, in melodii devenite celebre, de la seducatoarea „Habanera” pâna la „Aria Toreadorului”.

Spectacolul “Carmen – Rock Version” are la baza un concept original gândit de managerul Antoniu Zamfir. Spectacolul se doreste a fi o demonstratie a ideii ca diferitele ramuri ale artei interpretative nu pot fi si nu trebuie separate unele de altele. Ele pot alcatui un întreg doar completându-se, având impact reciproc si hranindu-se una din cealalta. Rockul si muzica clasica se vor intalni intr-un spectacol inedit la Sala Palatului, pe 14 decembrie.

„Nu exista granite in muzica. De exemplu, Mozart nici macar nu stia ca scrie muzica clasica. El scria muzica si cu asta, basta!”, spunea dirijorul Tiberiu Soare. Si „Carmen – Rock Version” demonstreaza ca nu exista granite in muzica. Opera celui mai cunoscut compozitor francez al perioadei romantice, Georges Bizet, este adaptata si reorchestrata de compozitorul si dirijorul Marius Hristescu si de Concertino Accordion Band, o formatie instrumentala de renume la nivel mondial. Opera va fi interpretata de Concertino Accordion Band, alaturi de Corul si Baletul Operei Române Craiova si de o distributie internationala de exceptie.

Costumele si decorurile de inspiratie rock sunt create de scenograful Rasvan Draganescu, iar costumele solistilor sunt realizate de celebrul designer Catalin Botezatu.

„Muzica lui Bizet este foarte ofertanta si a fost, de-a lungul anilor, abordata in diferite interpretari. Concertino Accordion Band sunt artisti polivalenti, cânta toate genurile muzicale cu o formatie de instrumente oarecum atipica pentru opera – sapte acordeoane, vioara, orga, pian electric, percutie”, declara Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care realizeaza regia artistica a spectacolului „Carmen - Rock Version”.

O fascinanta Sevilla a anilor 1830, conturând povestea tragica a protagonistei, o gitana senzuala si efervescenta, prinsa intre doua iubiri pasionale: a soldatului Don Jose si a toreadorului Escamillo. Povestea va prinde din nou viata pe scena, de data aceasta sub bagheta magica a lui Marius Hristescu. Pe 14 decembrie, la Sala Palatului, se va intampla minunea „Carmen- Rock Version”! Veniti sa vedeti/auziti minunea, veti avea ce sa spuneti mai departe.Biletele se pot achizitiona de pe bilete.ro, blt.ro, bilet.ro, myticket.ro, salapalatului.ro si de la agentia Salii Palatului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră