Bob Dylan acceptă Premiul Nobel pentru Literatură

29 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Bob Dylan acceptă Premiul Nobel pentru Literatură


La 13 octombrie, Academia suedeză anunţa că Premiul Nobel pentru Literatură din acest an îi va fi acordat lui Dylan, considerând că acesta este cel mai potrivit pentru a-l primi, datorită „expresiilor sale poetice nou-create”.
Apoi s-a aşternut tăcerea. Dylan nu a reacţionat, nu a făcut nicio declaraţie. Evident că a fost criticat şi acuzat că este arogant.
Abia acum s-a decis să vorbească. Şi a anunţat că va merge la Stockholm pentru a primi această recopensă “uluitoare, de necrezut”. Ba chiar a mărturisit că atunci când a aflat că a luat Nobelul a rămas mut, scrie The Guardian.
Acum a dat un interviu pentru Daily Telegraph şi a recunoscut că e greu de crezut.
Autorul, compozitorul și interpretul american în vârstă de 75 de ani a spus că va participa la ceremonia decernării premiului, la 10 decembrie, în capitala suedeză, când regele Suediei va înmâna distincţiile câştigătorilor.
Întrebat dacă va participa la gala de la Stockholm, Dylan a spus: “Desigur, în măsura în care acest lucru este posibil”.
Vineri, secretarul permanent al Academiei suedeze de științe Sara Danius a discutat telefonic cu Bob Dylan, artistul confirmându-i acesteia că “apreciază foarte mult onoarea care i s-a făcut, indicând că a rămas fără cuvinte în momentul în care a aflat că a câștigat premiul Nobel pentru Literatură”, conform ediției electronice de sâmbătă a cotidianului britanic The Guardian. În aceeași zi, Fundația Nobel a indicat că deocamdată nu a fost luată o decizie privind sosirea lui Bob Dylan la evenimentele de la Stockholm din luna decembrie dedicate premiilor Nobel, potrivit sursei citate.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră