Astăzi, zdubii au lansat videoclipul “Sunt hoinar, sunt lăutar”

11 Ian 2016 | scris de Alex Revenco
Astăzi, zdubii au lansat videoclipul “Sunt hoinar, sunt lăutar”

Grupul Zdob și Zdub din Republica Moldova sărbătorește 20 de ani de existență pe 17 ianuarie, la Arenele Romane (cort încălzit). Cu acel prilej va lansa compilația “20 de veri”, ce cuprinde o serie de cântece noi, printre care se numără “Sunt hoinar, sunt lăutar”.

Piesa a fost inspirată de filmul “Lăutarii” (1971) al regizorului moldovean Emil Loteanu dar ideea îi aparține regizorului Igor Cobileanski. Încărcați cu valize și instrumente, Zdubii sunt niște lăutari rock care cutreieră pământul în lung și lat ca să aducă bucurie publicului.

„Sunt hoinar, sunt lăutar” e al cincilea clip filmat de cineastul Igor Cobileanski pentru Zdob și Zdub în cei 20 de ani de existență. Au fost filmați peste 20 de personalități din lumea artei și sportului din Moldova: mimi, dresori de animale, artiști ai circului, balerine, sportivi.

În clipul ce a fost filmat în suburbia Chișinăului apare un microbuz german vintage din anii ’70 , al cărui motor a fost pornit special pentru videoclipul zdubilor, iar scena cu pana a fost una reală !. Albumul “20 de veri” se găsește în magazinele de specialitate și pe www.getmusic.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră