Astăzi începe vibrate!festival

19 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Astăzi începe vibrate!festival

A doua ediţie se desfăşoară la Braşov, între 19 şi 26 iunie

Muzicieni din nouă ţări
Vor avea loc peste 25 de evenimente muzicale şi artistice - concerte de muzică clasică şi cross­over, expoziţii, ateliere, performance, masterclass­uri, conferințe şi lansări de CD.
Până în 26 iunie, vibrate!festival propune publicului reîntâlnirea cu muzica de cameră interpretată de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elveţia, Olanda, Spania, Italia, Bulgaria şi România.

Spaţii de concerte neconvenţionale
Fidel crezului enunţat de la prima ediţie - muzica clasică este accesibilă oricui şi se poate cânta în multe alte spaţii decât în cele obişnuite - vibrate!festival aduce muzica de cameră în locuri neconvenţionale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Braşovului. Astfel, publicul este invitat la concerte în locuri precum Sinagoga, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, situat în clădirea Rectoratului, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Vibraţia muzicii se va face simţită şi la Ceainăria Tipografia sau în Club Rockstadt. Nu vor lipsi însă, nici spaţiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Braşov, fosta sală de cinematograf „Partizanul Roşu”.

Leontina Văduva şi Luiza Zan
Un eveniment special al vibrate!festival este întâlnirea cu îndrăgita soprană Leontina Văduva, sâmbătă, 25 iunie. Soprana stabilită în Franţa îşi va aniversa, la Biserica Neagră, 30 de ani de carieră muzicală, într-un concert eveniment, din care nu vor lipsi surprizele.
Vibrate!festival, ediţia 2016, se încheie într-un concert special, în aer liber, în fermecătorul Bastion al Ţesătorilor, duminică, 26 iunie, în care publicul o va putea asculta şi pe Luiza Zan, cunoscută interpretă de jazz, alături de interpreţii vibrate!festival.

Aer de Braşov
Directorul festivalului, Vlad Maistorovici, a declarat: „Tema din acest an este aerul. Ne-am inspirat din aerul de la Braşov, unde sperăm să vină cât mai mulţi turişti alături de noi. Simbolic, ne referim la aerul Braşovului, la o atmosferă extraordinară dată şi de arhitectura oraşului. În acelaşi timp este cumva şi o aluzie la faptul că anul acesta ne îndreptăm către voce mai mult şi avem invitate şi nişte voci de marcă – o vom sărbători pe Leontina Văduva la Biserica Neagră, vom avea o colaborare inedită cu Luiza Zan, în care instrumentele clasice se vor întâlni cu muzica de jazz.”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră