Arturo Sandoval, în premieră la București !

20 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Arturo Sandoval, în premieră la București !

 

Vineri, 24 iunie, celebrul trompetist american de origine cubaneză va concerta de la ora 19.00, la Sala Radio

Dizzy Gillespie, mentor şi coleg
Unul dintre cei mai importanți artiști de latin-jazz din lume, Sandoval și-a început cariera în Cuba fiind influențat de stilul marilor muzicieni Charlie Parker, Clifford Brown și Dizzy Gillespie, cel din urmă devenindu-i mentor și coleg de scenă în numeroase concerte din Europa și America. De-a lungul impresionantei sale cariere, Arturo Sandoval a câștigat zece premii Grammy, şase premii Billboard și un Emmy.

Andy Garcia în rolul lui Sandoval
În 2013 președintele Barack Obama i-a oferit cea mai înaltă distincție civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertății. Viața sa a fost transpusă în filmul de televiziune ,,For Love or Country - Arturo Sandoval", personajul Arturo Sandoval fiind interpretat de actorul Andy Garcia. Concertul extraordinar de la București face parte din turneul pe care artistul îl susține în această vară în Europa, turneu dedicat maestrului său, Dizzy Gillespie.

Biletele sunt 80 şi 110 lei
Alături de Arturo Sandoval și cvintetul său se va afla și Orchestra Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian" condusă de dirijorul Lucian Vlădescu, acesta fiind singurul concert din cadrul turneului în care Arturo Sandoval cântă alături de o orchestră simfonică. Biletele sunt 110 lei- categoria 1 şi 80 de lei- categoria 2, disponibile la casa de bilete a Operei Naționale București şi online la bilete.opereta.ro sau www.bilet.ro. Vezi mai jos recitalul lui Arturo Sandoval din 2013, când a primit Medal of Freedom, la Smithsonian, din Washington, D.C.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră