ARTmania revine în Piaţa Mare din Sibiu. Cu bilete!

31 Ian 2016 | scris de Alex Revenco
ARTmania revine în Piaţa Mare din Sibiu. Cu bilete!

În 2016, Festivalul ARTmania va fi organizat în Piața Mare, iar intrarea la concerte se va face cu bilete. Acest lucru este posibil după ce în Ghidul de finanțare al Primăriei Sibiu, din acest an, operatorii culturali care aleg să organizeze evenimente în Piața Mare sau Piața Mică, pot opta să nu mai primească finanțare nerambursabilă de la Primărie și să introducă bilete de intrare.


Directorul Festivalului ARTmania, Codruța Vulcu a spus: „Noi suntem foarte încântați de această modificare. Greutatea financiară a unui eveniment este mult mai ușor să fie distribuită asupra publicului, decât să fie suportată de o singură autoritate. Pentru Festivalul ARTmania, ultimii doi ani au fost dificili...


ARTmania cu siguranță se va întoarce în Piața Mare, cu bilet și va renunta la finanțarea nerambursabilă. Un festival internațional, ca să crească în timp, are nevoie de finanțări mult mai mari decât poate susține Consiliul Local. Cred că varianta la care s-a ajuns cu autoritatea locală, este în beneficiul sibienilor. Era păcat ca un festival, după 10 ani, cum este ARTmania, să se piardă.


În 2014, am fost la Hala Balanța și toata lumea a spus că ARTmania dacă nu este în Piața Mare, parcă nu este ARTmania. Din respect pentru publicul dedicat evenimentului, s-a luat decizia să mergem în Piața Mare, gratuit, însă, mai mult de o ediție, costurile nu pot fi susținute atâta timp cât ne dorim să aducem formații de talie internațională.
Anul acesta va fi mult mai greu, o mare parte din finanțarea de la primărie acoperea evenimentele conexe, dar a trebuit să ne asumăm acest risc și să construim festivalul, având totuși bilete de acces.”


În următoarele două săptămâni, organizatorii festivalului vor face publice primele informații despre program și artiștii invitați anul acesta.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră