ArgEnTango: turneul Analiei Selis „Piazzolla, o poveste autentică”

14 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
ArgEnTango: turneul Analiei Selis „Piazzolla, o poveste autentică”

Proiect unic în România, ArgEnTango va parcurge nouă oraşe ale ţării între 16 aprilie şi 9 mai pentru a prezenta în cel mai autentic mod cu putință muzica lui Astor Piazzolla.Pentru acest turneu, binecunoscuta cîntăreaţă Analia Selis abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita şi cântăreaţa favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de "Vocea lui Piazzolla".

Bandeoneon, adus din Argentina, cu interpret cu tot
Ceea ce nu puteau artiştii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel şi a cântat chiar pe intrumentul celebrului compozitor.
Turneul „Piazzolla, o poveste autentică” este susținut de o tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi valoroși muzicieni români, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

Programul concertelor (toate încep la ora 19.00)
-16/04 - Tg. Mureş - Palatul Culturii
-17/04 - Deva - Palatul Magna Curia
-18/04 - Sfântu Gheorghe - Casa Bastion
-22/04 - Timişoara - Sala Capitol
-30/04 - Sinaia - Palatul Peles
-4/05 - Bucureşti - Sala Radio
-6/05 - Braşov - Sala Patria
-7/05 - Bucureşti - Teatrelli
-8/05 - Dumbrăveni – Catedrala Armenească
-9/05 - Bistriţa - Sinagoga

Alte stiri din Muzica

Ultima oră