Andrea Bocelli va susține un concert live de Paști în Domul din Milano, acum pustiu

08 Apr 2020 | scris de A.A.
Andrea Bocelli va susține un concert live de Paști în Domul din Milano, acum pustiu

Tenorul Andrea Bocelli va difuza în direct, în duminica Paştelui catolic, un concert pe care îl va susţine în celebra catedrală din Milano, Domul. Ca, practic, toate celelalte biserici din lume, băncile vor fi goale şi la Dom, iar Bocelli va fi acompaniat doar de organistul Emanuele Vianelli.

Concertul va fi difuzat în direct pe canalul YouTube al lui Bocelli duminică, la ora 90:00, ora Italiei.

Conform Lon Angeles Times, Andrea Bocelli vine în întâmpinarea oamenilor aflați în izolare, singuri de Paști, cu un mesaj de iubire față de semeni, speranță și dorință de vindecare în clipele grele pe care tot globul le trăiește.

Emanuele Vianelli îl va acompania la orgă și vor cânta celebrele ”Ave Maria” și ”Sancta Maria”.

Canalul oficial la YouTube al tenorolui este https://www.youtube.com/watch?v=huTUOek4LgU.

”În ziua în care celebrăm Învierea, trimful vieții asupra morții, sunt onorat să accept invitația reprezentanților orașului Milano și ai catedralei. Cred cu tărie în puterea rugăciunii, această forță incredibilă care reprezintă un motiv de mândrie al italienilor, cred în minunea de Paști, un simbol universal al Învierii, acest miracol fiind exact ce are nevoie omenirea în acest moment.

Prin muzică, transmisă live în fiecare casă, ne vom prinde fiecare de mâini și vom forma un lanț ce va înconjura Pământul și îi vom îmbrățișa inima atât de rănită. Îmi va aduce o mare bucurie să trăiesc minunea vieții și a Învierii în Catedrala din Milano, simbolul minunii de Paști”, a declarat Bocelli.

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a declarat: ”În acest an, sărbătoarea pascală va fi foarte diferită pentru noi toți. Bucuria și mirocolul pe care le trăiam în zilele sfinte au fost întunecate de pandemia de coronavirus. Sunt convins că vocea lui Andrea Bocelli ne va încălzi sufletele, ne va înconjura inimile cu căldura umană de care am fost privați de atâtă timp”.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră