AG Weinberger, peste 6 luni în topurile internaţionale de specialitate!

02 Sep 2019 | scris de Alex Revenco
AG Weinberger, peste 6 luni în topurile internaţionale de specialitate!

Câștigător al categoriei Albumul anului în cadrul Galei Premiilor de Jazz – Premiile Muzza 2019, albumul ReBorn al bluesman-ului AG Weinberger înregistreaza o prezenţă constantă de peste 6 luni în top 50 Blues/Rock al Roots Music Report, care este considerat cel mai important top muzical independent la nivel mondial și compilează albumele și piesele difuzate în playlisturile radiourilor din întreaga lume bazându-se strict pe informaţiile oferite de către acestea.

Astfel, albumul artistului român, înregistrat și promovat pe cont propriu, devansează artiști de renume internațional, care au în spate echipe numeroase și case de producție influente în ecosistemul muzical, inregistrând o performanță unică la nivelul Europei Centrale și de Est

Înregistrat la Budapesta alături de o echipa din Ungaria (Cseke Gabor – clape, Pusztai Csaba – tobe, Viktor Hars – bass, Voga Viktoria și Pusztai Kabelacs Rita – backing vocals)și avându-l invitat pe legendarul Bob Margolin (fost chitarist al lui Muddy Waters), ReBorn se bucura de aprecierea melomanilor nu doar din US ci și din Europa și chiar îndepărtata Australie.

ReBorn însumează un ansamblu de caracteristici și discursuri muzicale, care ne conduce în lumea unică a artistului. Prin această lucrare AG atinge o stare de maturitate și relaxare, atât de necesară pentru a-și asigura continuitatea prezenței sale în rândul celor de nivel internațional. 

Muzici noi, livrare excelentă, producție de talie mondială... Cele 12 piese depăsesc cu mult obișnuitele clișee ale genului blues, iar armoniile și ritmurile neobișnuite conferă prospețime limbajului mixt muzical.

Pe albumul ReBorn putem asculta de la shuffle pînă la big easy second line, de la pop blues până la baladă country sau jazz.

Considerat de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

El îşi continuă misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

ReBorn este disponibil pe platformele de distributie digitala precum Spotify, Deezer, iTunes , Tidal sau Zonga

 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră