Acum şi în România: Rammstein live in Paris ! (trailer & video)

27 Mai 2017 | scris de Alex Revenco
Acum şi în România: Rammstein live in Paris ! (trailer & video) Galerie foto (2)

Sa suprinzi intr-un film atmosfera si entuziasmul unui concert spectaculos este o sarcina aproape imposibila. In cadrul evenimentelor live toate simturile sunt stimulate in moduri care nu pot fi surprinse de camera video.

Regizorul Jonas Åkerlund, omul din spatele extraordinarului film RAMMSTEIN: PARIS, este cel care s-a apropiat cel mai mult de rezolvarea acestei dileme. Creativa sa transpunere a noii productii scenice pe care trupa a prezentat-o in martie 2012, la Bercy, in Paris a surprins energia si grandoarea show-urilor live Rammstein, intr-un mod binemeritat.

Aspectul de aceasta data este gotic macabru, demn de Grand Guignol, iar atmosfera te captiveaza chiar inainte ca muzica sa inceapa, caci luminile palpaie ca si cum ar fi afectate de o defecțiune tehnica in ritmul suieraturilor si suspinurilor scenei industriale. Fumul si lumina pulseaza pe un ritm distopic, o torta incendiara desparte multimea, iar trupa marsaluieste ca intr-un ritual prin public catre scena, crescand tensiunea.

Cei care isi permit sa tachineze astfel multimea sunt increzatori ca isi vor indeplini misiunea si vor livra un show pe masura asteptarilor, iar Rammstein o face din plin. Cu totii am vazut filme concert montate atat de rapid incat nu poti distinge nimic cum trebuie. Geniul lui Åkerlund se remarca aici prin abilitatea lui de a face cut in actiune intr-un mod care lasa privitorul exaltat, nu dezorientat. Precum secventele de cascadorie din The James Bourne Ultimatum, varietatea unghiurilor camerei si viteza frenetica cu care ele se succed, reusesc sa transmita audientei sentimentul ca s-ar afla acolo.

Pe masura ce trupa canta realizezi ca privind prin lentilele lui Åkerlund ai devenit precum un al saptelea membru al trupei. Culori ciudate, texturi, efecte vizuale caleidoscopice, cadre flash, intermitente, creaturi ciudate ce zburda peste multime, lumini ce parca lovesc clapele lui Flake ca intr-o scena din laboratorul lui Frankenstein. Acesta este un nou tip de film-concert, o experienta live imbunatatita, cum nimeni din sala nu ar fi putut vedea.

A privi un concert filmat nu este niciodata ca si cum ai fi fost cu adevarat acolo, insa RAMMSTEIN: PARIS este fuziunea perfecta intre show-ul extraordinar al trupei si maiestria editorului de film. Este un festin visual, o celebrare a ceea ce inseamna Rammstein live, o experienta diferita, dar, in anumite privinte, si mai buna decat prezenta la evenimentul live. RAMMSTEIN: PARIS este un pretendent clar la titlul de cel mai bun concert-film al tuturor timpurilor.  

RAMMSTEIN: PARIS  este disponibil online, in format fizic (CD, DVD, BluRay, Deluxe Box) si digital, aici:

https://umusic.lnk.to/Paris-LivePR

Până pe 28 mai, RAMMSTEIN: PARIS va fi disponibil si la standul GetMusic (pavilionul C4) din cadrul Salonului International de Carte Bookfest ce se desfasoara la Romexpo.

Vezi aici trailer şi video

https://www.youtube.com/watch?v=x5YumM-Eli4

https://www.youtube.com/watch?v=vqnk9HWbKRA&list=RDx5YumM-Eli4&index=2

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră