SmartFM. Cum a fost "cuplată" de gura lumii Loredana Groza cu Ion Caramitru

12 Ian 2016 | scris de Dănuț Deleanu
SmartFM. Cum a fost

De atunci, energică, pozitivă, profesionistă, cu o voce de excepţie, inconfundabilă în sfera muzicii uşoare româneşti, Loredana a mai scos încă 18 albume. Dintre zecile de piese imprimate pe acestea, multe au fost adevărate hit-uri fredonate şi răsfredonate de iubitorii genului. Însă de câte ori şi oricine s-ar gândi la Loredana, în subconştient, numele i-ar fi asociat cu piesa „Bună seara, iubite”, din vremea când frumoasa, rebela Loredana, se aşeza pe o traiectorie muzicală unică, pe care n-a mai părăsit-o până azi. Invitată la matinalul „Marius Tucă Show”, de la SmartFM, Lori povesteşte cum toată lumea din Oneşti (oraşul în care s-a născut) o credea partenera (şi) de dincolo de scenă a actorului Ion Caramitru, cel care recita pe această piesă.

„Dacă m-a urmărit cântecul ăsta? Cumva da, ca orice cântec care ajunge să devină un imn al dragostei, un cântec care a fost votat cântecul secolului de către români, un cântec ca o respiraţie sau ca o declaraţie de dragoste. Pe de altă parte, când se lanseză un duet, se nasc tot felul de interpretări. Şi nu muzicale! Încă eram la liceu, când am lansat piesa, şi nu-l cunoscusem personal pe Caramitru, când acest disc a apărut pe piaţă. L-am întâlnit mult timp după, când deja melodia devenise supercunoscută. M-am trezit cu el pe scenă la Constanţa, la Sala Sporturilor, şi chiar m-am speriat, că nu ştiam cine e. Doar, când l-am văzut mai de-aproape şi i-am auzit vocea, mi-am dat seama!

Însă deja ne ieşiseră vorbe şi deja maică-mea îmi spunea: mamă, vezi că toate colegele mele de la şcoală au auzit, fiindcă vorbeşte lumea, că tu trăieşti cu Caramitru şi că ai trei copii cu el! Pe vremea aia nu existau paparazzi, nu existau tabloide, aşa că lumea avea tabloidul direct în cap, în minte, în imaginaţie. Asta cu atât mai mult cu cât, paradoxal, eu nu aveam o comunicare directă cu Pino (Ion) Caramitru”.

Cum, în 2014, Loredana a deschis şcoala de canto „Wonderstudio – Atelierul de Voce şi Muzică”, unde se predau cursuri după metoda CVT, solista a ţinut să dezvolte puţin această idee, ca îndemn pentru cei care vor să cânte. „Am deschis o locaţie nouă în Pipera, pe strada Erou Iancu Nicolae, nr 95/3, wonderstudio.ro este adresa site-lui unde găsiţi informaţii şi telefoane. Sau puteţi intra pe pagina mea de facebook ori pe Atelierul de Voce şi Muzică, aşa cum se numeşte această locaţie. Este o a doua locaţie, fiindcă mai avem una pe strada Sfântul Niceta, nr. 6. Tot ce facem este din dorinţa de a ridica nivelul vocilor din România şi de a pregăti viitoarele voci”.

Pentru alte poveşti ascultaţi zilnic SmartFM, pe frecvenţa 107,3 FM, şi nu uitaţi că: „Într-o ţară cât o nucă/Unu' este Marius Tucă!”

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră