Realitatea Media a intrat în faliment

02 Apr 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Realitatea Media a intrat în faliment

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni 1 aprilie, infirmarea planului de reorganizare propus de S.C Realitatea Media, care deține postul de televiziune Realitatea TV, şi a trimis cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment.

"Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. Realitatea Media S.A", se arată în decizia instanţei din 1 aprilie, postată pe portalul Curţii de Apel Bucureşti. Decizia instanţei este irevocabilă.

Luni seara, 1 aprilie 20119, Cozmin Gușă, acționar al Realitatea Media, a anunțat intrarea în faliment a trustului Realitatea Media.

”A apărut astăzi o decizie de la ANAF de intrare în faliment a Realității Media, deși avem un plan de reorganizare, aprobat”.

”În ultimele săptămâni ni s-au blocat conturile ca să nu putem plăti salariile, utilitățile, nici alte lucruri etc.  Avem o altă licență de satelit, care se numește Realitatea Plus, care îndeplinește toate condițiile ca să meargă mai departe ca să emită pe frecvența Realitatea” a mai precizat Cozmin Gușă. 

Cozmin Gușă acuză de această situație ”statul paralel”. 

”Nu neglijați statul paralel al lui Coldea. După un șir de șicane ilegale, de la blocarea conturilor, de la încercare de preluare a brandului și încercarea de evacuare din sediu de acum două săptămâni, începând de astăzi (luni, 1 aprilie 2019, n.r.) de la orele 21 vorbim de faliment la Realitatea Media. Noi vom merge pe proceduri legale, pentru ca atât programul Realitatea și colaboratorii să furnizeze românilor programele normale” a adăugat. 

”Noi am obținut un plan de organizare aprobat, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor. Toate cifrele noastre erau în regulă”, a mai spus Gușă, potrivit G4Media.

Realitatea TV a intrat în insolvență în septembrie 2011, precizează News.ro

De-a lungul timpului, datoriile Realitatea Media către bugetul de stat, plus asigurări sociale, șomaj și sănătate au crescut.

Potrivit documentelor consultate de HotNews.ro, în anul 2015, ANAF reclama că, după patru ani de la deschiderea procedurii insolvenței, Realitatea Media era lăsată să continue activitatea, „acumulând datorii noi, neachitând practic niciuna născută pe timpul procedurii” conform prevederilor legii 85/2006, „fără să fie supravecheata sub nicio formă”, mai scrie G4Media.

Dacă la momentul intrării în insolvență Realitatea Media avea datorii la stat de 36 de milioane de lei, în 2018 acestea au ajuns la aproape 127 de milioane de lei - aproximativ 26,4 milioane de euro.

Fiscul a solicitat de două ori, la sfârșitul anului 2018, intrarea societății în faliment - pe 14 noiembrie și 19 decembrie 2018. Solicitările au fost respinse de instanță.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră