Rareș Bogdan, suspendat de la Realitatea TV prin SMS, după ce a amenințat cu demisia

22 Noi 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Rareș Bogdan, suspendat de la Realitatea TV prin SMS, după ce a amenințat cu demisia

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere", difuzată de Realitatea TV, a fost suspendat miercuri şi joi de pe post, după ce cu o seară în urmă i-a cerut demisia directorului Realitatea TV, Edward Pastia.

El şi-a motivat solicitarea prin faptul că Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu, invitaţi periodic în cadrul programului, au fost interzişi în emisiune.

Jurnalistul spune că dacă nu i se va permite accesul în platou, va considera că televiziunea s-a despărţit de el şi de echipa sa.

"Următoarele două zile, Rareș Bogdan nu va mai realiza emisiunea Jocuri de putere", a declarat patronul Cozmin Gușă pentru Paginademedia.ro.

"În locul lui, va intra pe post ca realizator al emisiunii Jocuri de putere - pentru că numele emisiunii este al meu și al Realității - Claudiu Popa", a continuat Gușă.

Cozmin Gușă a mai declarat și că: "Faptul că Rareș Bogdan și-a permis aseară să ceară demisia șefului său nu se admite.

Acum zece zile, conducerea postului, prin directorul postului, mi-a zis că, din cauza unor lucruri neconforme legate de Oreste și de Oana Stănciulescu, pe aliniamente diferite, că vor să ia decizia ca repsectivii să nu mai vină ca invitați la Realitatea. Eu am fost de acord.

Ei nu au mai fost invitați zece zile. I s-a comunicat acest lucru și lui Rareș. El a acceptat că este o problemă cu ei și nu îi mai invită.

Aseară însă, l-a invitat pe Oreste, fără ca discuția lămuritoare dintre mine și Oreste Teodorescu să aibă loc (eu am spus că voi avea o astfel de discuție).

Oreste a fost invitat, a venit la Realitatea, iar producătorii emisiunii i-au spus că nu poate intra, că nu e situația clarificată."

Rareș Bogdan a făcut şi precizarea că numele emisiunii "Jocuri de putere" nu aparţine Realităţii TV. 

"Le atrag atenţia să nu folosească acest brand fără consimţământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun şi îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitaţii pe care îi consider eu relevanţi şi care sunt iubiţi de publicul "Jocuri de Putere", a subliniat omul de televiziune. 

Rareş Bogdan a precizat că nu a discutat cu nicio altă televiziune şi că nu va ataca postul la care a lucrat atâţia ani, nu va intra în polemică cu nimeni. 

"Am multe informaţii, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii. Poate se aştepta doar un moment, cine ştie? Lumea e dură, viaţa şi mai dură şi uneori nu mai contează nimic. Nu voi intra în polemică cu nimeni care încearcă să mă atragă într-un război al declaraţiilor. Realitatea TV a fost şi consider că încă este casa mea. Am fost jurnalist, sunt jurnalist şi voi rămâne exclusiv jurnalist. Oricât de mult s-ar supăra unii sau alţii. Consider că libertatea de expresie este esenţială în democraţie, iar libertatea presei este vitală. Am fost şase ani şi jumătate un jurnalist liber. Nu am de gând să-mi schimb acest statut pentru nimic în lume", a scrie jurnalistul pe Facebook.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră