O jurnalistă din Rusia și-a dat foc în fața Ministerului de Interne din Nijni Novgorod

03 Oct 2020 | scris de I.D.
O jurnalistă din Rusia și-a dat foc în fața Ministerului de Interne din Nijni Novgorod

Caz șocant în Rusia. O jurnalistă a murit după ce și-a dat foc în fața clădirii Ministerului de Interne din orașul Nijni Novgorod. În ultima sa postare pe o rețea socială, Irina Slavina, redactor șef al unei publicații online, a scris: "pentru moartea mea sa dați vina pe Federația Rusă".

Cu o zi înainte de acest gest extrem, poliția a descins acasă la Irina Slavina și au confiscat documente și calculatoare în cadrul unei anchete referitoare la o organizație prodemocrație fondată de oligarhul Mihail Hodorkovski aflat în exil.

Membrii opoziției ruse afirmă că Slavina era de ceva vreme în colimatorul autorităților.

Doar anul trecut a fost amendată cu 100 de mii de ruble pentru o postare pe Facebook și pentru că a participat la un eveniment public în memoria lui Boris Nemțov, politician asasinat la Moscova în 2015.

Irina Slavina a fost redactor-șef al unei publicații mici de știri, ”Koza Press”. Motto-ul site-ului era ”Fără cenzură”, iar anul trecut a fost amendată pentru ”nerespectarea autorităților” într-unul dintre articolele sale: „Această veste a fost o adevărată lovitură pentru mine, am cunoscut-o”, a spus Natalia Griaznevici, asistenta fondatorului exilat al ”Open Russia”, Mihail Hodorkovski.

„Știu că a fost hărțuită, reținută, amendată tot timpul. Era o femeie foarte activă”, a declarat pentru corespondentul BBC Moscova, Sarah Rainsford.

O serie de legi mai stricte privind mass-media și legile internetului au intrat recent în vigoare în Rusia, deși există îngrijorări serioase cu privire la faptul că guvernul ar putea să le folosească pentru a-și reduce la tăcere criticii.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră