Marius Tucă Show începe diseară la șapte, la Aleph News. Invitații de azi sunt istoricul Marius Oprea și publicistul Ion Cristoiu.

12 Mai 2021 | scris de A.A.
Marius Tucă Show începe diseară la șapte, la Aleph News. Invitații de azi sunt istoricul Marius Oprea și publicistul Ion Cristoiu.

Pe un șervețel, la o masă, într-un restaurant, își nota Rossini muzica (asta în caz că-i venea vreo idee în timp ce mânca). Pe un șervețel își nota Caragiale idei la berărie, în timp ce observa oamenii. Pe un șervețel își scria Hemingway ideile care-i veneau pe neașteptate, în timp ce bea cu băieții. Tot pe un șervețel au împărțit lumea Stalin și Churchill. Vedeți? De la șervețele ne vin și bunele, și relele.

Acum avem aplicații în telefon, în care ne notăm tot ce ne trece prin cap, dacă ne trece ceva prin cap. Probabil că dacă ar fi avut o aplicație pe mobil, Stalin și-ar fi notat ceva de genul “să nu uit azi să-mi iau sud-estul Europei și pastilele pentru ficat”.

În altă ordine de idei, modul în care a fost gestionată pandemia de la început și până acum a născut dezbateri fără sfârșit în spațiul public. Obligativitatea purtării măștii în aer liber sau condiționarea libertății individuale de vaccinare sunt doar două dintre controversele acestei perioade.

Despre istoria recentă și despre istoria mai puțin recentă vorbim diseară la Marius Tucă Show cu istoricul Marius Oprea – una dintre singurele voci care și-a păstrat obiectivitatea într-o lume în care toată lumea crede că știe cel mai bine.

Ursul Arthur a fost extras, dar ursul Arthur trăiește în noi. Nu am văzut pe nimeni în spațiul public să spună cum se spune în mod traditional, când se întâmplă vreo d-asta: “Arthur sunt eu”. Ei, lasă, că spunem noi. De la conferința de presă a ministrului Mediului de ieri am înțeles că n-am înțeles nimic. Doar că ăștia nu au avut măcar bunul simț să se pună de acord cu ce mint în public. Prințul zice c-a omorât o ursoaică, de la Mediu ‘ce c-a fost „recoltat” (cum se zice la intelectuali) un urs. Vezi ce zicem? Cine seamănă ursoaice culege urși!

Ion Cristoiu e de departe cea mai argumentată voce când vine vorba de blana lui Arthur din pădure. Vino diseară să-l vezi la Marius Tucă Show. Doi dinozauri de presă vorbind despre un urs. Hai, că-i bine, Doamne ajută!

Marius Tucă Show. Diseară, de la șapte, la Aleph News. “Martinel avea un an / Și era cam năzdrăvan / Dar și nepoliticos / Toate le făcea pe dos” (în cauza de față, se cuvine să menționăm că nu avem cunoștință dacă Martinel a fost sau nu recoltat pe bază de nepolitețe)  

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră