INTERVIU SPECIAL cu Alexandru Rafila: Putem avea un medicament autorizat pentru Covid-19 până în toamnă

17 Apr 2020 | scris de A.A.
INTERVIU SPECIAL cu Alexandru Rafila: Putem avea un medicament autorizat pentru Covid-19 până în toamnă

Urmăriți, de la ora 16:30, live, pe site-urile mediafax.ro și miscareaderezistenta.ro, un interviu special cu Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila spune că antiviralul Remdesivir poate fi primul medicament autorizat pentru Covid-19!

Putem avea Remdesivir după de va fi aprobat un studiu clinic de către Agenţia Naţională a Medicamentului.

Până în toamnă putem avea medicamentul care tratează Covid-19, a declarat în exclusivitate pentru MEDIAFAX Alexandru Rafila.

Profesorul îşi bazează afirmaţiile pe primele rezultate ale studiului cu antiviralul Remdesivir, conceput pentru tratamentul Ebola.

Din 125 de pacienţi în stare critică, intrenaţi într-un spital din Chicago, doar doi au decedat. Starea celorlaţi s-a îmbunătăţit rapid, şi cei mai mulţi au putut fi externaţi după o săptămână de tratament. 

"Acesta ar fi primul produs autorizat care acţionează asupra virusului, practic împiedică replicarea virală. Ar fi primul medicament etiologic şi faptul că din cei 125 de pacienţi cu forme grave care au fost trataţi evoluţia a fost favorabilă şi chiar rapid favorabilă, după câteva zile de terapie pacienţii au putut fi mutaţi din secţiile de terapie intensivă şi după încă câteva zile au putut fi externaţi, oferă o speranţă extrem de puternică. Atunci când ai un medicament care tratează cauza bolii şi rezultatele sunt rapid observabile, speranţa este că putem avea până în toamnă un tratament care să împiedice aceste forme care proavoacă un număr mare de decese, mai ales în rândul categoriilor la risc", a explicat profesorul. 

Gilead Sciences a crescut cu 16% în tranzacțiile după închiderea Wall Street, după publicarea joi a informațiilor de presă care raportau date parțiale încurajatoare dintr-un proces care testează molecula companiei farmaceutice americane remdesivir împotriva coronavirusuri.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră