În acestă seară, la TVR2: “Orient Express”. Reîntâlnire cu Sergiu Nicolaescu și Gheorghe Dinică

28 Feb 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
În acestă seară, la TVR2: “Orient Express”. Reîntâlnire cu Sergiu Nicolaescu și Gheorghe Dinică

Filmul „Orient Express” (2004), regizat de Sergiu Nicolaescu, a fost inspirat din romanul "Prințul" (1944) de Tudor Teodorescu-Braniște. Ne prezintă povestea prințului Andrei Morudzi în două perioade ale vieții sale – între 1911-1916 și în 1935. Andrei Morudzi, ultimul descendent al unei vechi familii aristocrate, trăieşte de 16 ani într-o izolare totală, la castelul său de la Moruzeni. Viaţa lui e populată doar de fantomele tinereţii şi singura sa dorinţă este să meargă zilnic călare până la linia ferată din apropiere, pentru a întâmpina trenul pe care-l lua odinioară spre Paris.

O dată pe săptămână, prinţul invită la castel câţiva aşa-numiţi prieteni, personajele importante ale comunităţii locale. Cu una dintre aceste ocazii, o cunoaşte pe Ana, fiica şefului de gară, o tânără de 21 de ani tocmai întoarsă de la pension pentru a se logodi. Fascinată de prezenţa prinţului, fata se îndrăgosteşte de el şi uită de logodnic, dar patima ei neîmpărtăşită va avea consecinţe tragice.

Rolurile principale sunt interpretate de: Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern, Imola Kézdi, Dan Bittman, Gheorghe Dinică, Valentin Teodosiu, Ioana Moldovan și Vlad Zamfirescu. Scenariul filmului a fost scris de Sergiu Nicolaescu, Ioan Cărmăzan și Corneliu Dragomirescu.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră