Agenţia de presă RADOR împlinește 30 de ani de existență

16 Iun 2020
Agenţia de presă RADOR împlinește 30 de ani de existență

Agenția de presă Radio România RADOR marchează 30 de ani de existență. Este și cel mai important centru de monitorizare a presei din România.

A început să funcționeze ca o agenție națională spre sfârșitul lui martie 1990, iar RADOR a fost înregistrată ca marcă la OSIM în noiembrie 1993.

Numele este un omagiu adus Agenției de presă interbelice românești, RADOR, prima agenţie națională modernă. RADOR dispune de un flux general de știri competitiv, în care știrile naționale sunt furnizate în special de reporterii și corespondenții Radio România Actualități, și de un flux de știri locale, unde sunt cuprinse informații provenite de la studiourile regionale.

RADOR este și cel mai important centru de monitorizare a presei din România. Din grila sa fac parte peste 50 de posturi de radio și televiziune care emit în limba română, dintre care Radio România Actualități, Radio România Chişinău, BBC, CNN, Radio Kossuth, Radio Moscova.

Totodată, presa scrisă internațională se monitorizează în 15 limbi, având în baza de date peste 400 de titluri și acoperind practic Europa, America de Nord, America Latină și, parțial, Asia, Africa și Australia.

Astăzi, la aniversare, RADOR mulțumește posturilor de radio naționale și regionale din rețeaua Radio România, dar și tuturor partenerilor și clienților, pentru că îi sunt alături.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră