Un veteran al Cirque du Soleil a murit în timpul unei acrobaţii

19 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Un veteran al Cirque du Soleil a murit în timpul unei acrobaţii

Acrobatul Yann Arnaud, de la Cirque du Soleil, a căzut  în timpul unui spectacol în Tampa, Florida, după ce a încercat din răsputeri să menţină controlul asupra curelelor aeriene. El a murit la scurt timp în spital. Este al treilea deces în cei 34 de ani de activitate a circului, relatează cosmopolitan.com

Arnaud, un veteran al Cirque du Soleil, în vârstă de 38 de ani, era căsătorit şi avea două fete. Sâmbătă, când a avut loc accidentul, el executa o acrobaţie în aer împreună cu partenerul său. După mai multe mişcări deasupra scenei, el a pierdut controlul şi a căzut de la o înălţime de peste 6 metri, cu capul în jos.

Un spectator, Julian Martinez, a spus că Arnaud era "vizibil tensionat" în a se menţine. Martinez a mai spus, că, înainte, i-a văzut pe cei doi acrobați făcând un schimb de priviri, dar nu ştie dacă astfel voiau să verifice dacă celălalt este în regulă.

Arnaud a fost dus imediat la spital unde a fost declarat mort. Cirque du Soleil a făcut un anunț oficial pe Twitter spunând că Arnaud "a fost iubit de toți cei care au avut șansa să-l cunoască". El lucra de 15 ani la acest circ.

De asemenea, circul a transmis că va coopera autoritățile - inclusiv cu Administrația pentru Siguranţă în Muncă și Sănătate din SUA, care efectuează o investigație privind moartea lui Arnaud. O autopsie era programată luni.

Ultimele două spectacole dinTampa ale circului au fost anulate. Cu o săptămână înainte de spectacol, Arnaud a postat pe Instagram: "După atât de multă muncă, pregătire şi aşteptare, în sfârşit, duo-ul nostru va evolua în spectacolul din seara asta".

Alte stiri din Life style

Ultima oră