Un Rolex cumpărat cu 345 de dolari estimat astăzi la peste 500.000

30 Ian 2020
Un Rolex cumpărat cu 345 de dolari estimat astăzi la peste 500.000

Un american a cumpărat un Rolex în anii ’70 ai secolului trecut, cu 345 de dolari. David, care a dorit să ştie la cât este estimat astăzi ceasul său, s-a adresat emisiunii „Antiques Roadshow” (Caravana Anticarilor) şi a aflat cu stupoare că are în posesie o adevărată comoară.

David a achiziţionat ceasul, un model Rolex Oyster Cosmograph, în 1971, din Thailanda unde fusese trimis ca militar în cadrul Forţelor Aeriene, şi suma de 345 de dolari pe care a plătit-o era aproximativ echivalentul salariului lui pe o lună.

Îşi aminteşte că s-a hotărât să-şi cumpere un ceas Rolex după ce a văzut că piloţii le purtau şi a aflat că puteau fi folosite şi în timpul scufundărilor.

La înapoierea în Statele Unite, şi-a depozitat ceasul într-o cutie de valori bancară şi obiectul a rămas acolo până când proprietarul s-a gândit să vadă cât mai valorează.

David a păstrat şi documentele originale pe care le-a primit odată cu ceasul şi care în sine se pare că valorează vreo 2.000 de dolari.

Popularitatea de care se bucură aceste obiecte se datoarează în parte faptului că actorul Paul Newman a purtat un astfel de Rolex în filmul „Winning”, ceea ce a crescut valoarea ceasului la 150.000 – 200.000 de dolari.

În plus, pe lângă starea foarte bună în care se află ceasul lui David, care practic nu a fost purtat, modelul a fost fabricat într-o ediţie limitată, având inscripţionat cuvântul „oyster” (stridie), fiind un exemplar extrem de rar.

Astfel că David a aflat că după aproape 50 de ani, ceasul lui îi poate aduce acum o avere, valoarea sa fiind estimată între 500.000 şi 700.000 de dolari.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră