Rochiile Schiaparelli cu capete de animale false au stârnit critici

25 Ian 2023
Rochiile Schiaparelli cu capete de animale false au stârnit critici

Naomi Campbell a apărut la Săptămâna Modei de la Paris cu un cap de lup pe umăr integrat în rochia pe care o purta, scrie 20minutes.

Săptămâna modei Haute Couture de primăvară -vară 2023 a fost deschisă luni la Paris . Asociația de apărare a animalelor Peta a profitat de ocazie pentru a denunța folosirea unor capete de animale false în mărime naturală pe rochiile casei Schiaparelli.

Modelele Naomi Campbel, cu cap de lup pe umăr integrat în haină, sau Irina Shayk, cu cap de leu ascunzându-i partea superioară, au pășit pe podiumul de la Petit Palais din Paris, în timp ce starul de reality american Kylie Jenner, aflata pe primul rând, împodobită și ea cu un cap de leu, a atras peste ea fulgerele criticilor.

Rochii care „glorifică vânătoarea de trofee”

„Afirmația lui Schiaparelli că „niciun animal nu a fost rănit” în realizarea acestei colecții este în mod obiectiv falsă”, critică Peta într-un comunicat. Peta a criticat că aceste rochii „slăvesc vânătoarea de trofee” și a denunțat, de asemenea, folosirea mătăsii și a lânii, materiale pentru care „viermii de mătase au fost opăriți de vii, iar oile au fost exploatate pentru lâna lor”.

Daniel Roseberry, director artistic american al casei cu o estetică suprarealistă, a explicat în parada notează că aceste creații de falsa taxidermie din rășină și alte materiale artificiale au întruchipat „cercurile iadului lui Dante”. 

„Leopardul, leul și lupul reprezintă pofta, mândria și, respectiv, avariția”, a spus el.

Alte stiri din Life style

Ultima oră