Rezidență de artă la Conacul Otetelișanu

03 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
Rezidență de artă la Conacul Otetelișanu

Fundația “Domeniul Otetelișanu”, în parteneriat cu Galeria DanaArt, Arts United și Asociația Help Autism, anunță cea de-a treia ediție a proiectului “În câmp electric”.

Conacul, la 40 Km de Craiova
Programul este derulat în cadrul seriei de rezidențe dedicate mediului artistic și industriilor creative, inițiată și găzduită de Conacul Otetelișanu. Evenimentul se va desfășura în perioada 8-15 august, la Conacul Otetelișanu din Benești, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova. Ajuns la cea de-a treia ediție, proiectul «În câmp electric» devine unul internațional, cu artiști invitați din România, Germania și Norvegia.

Omagiu lui Petrache Poenaru și Constantin Lecca
Șapte pictori au fost invitați să imagineze povești în casele încărcate de istorie, odăile în care își imagina lumea un vizionar ca Petreache Poenaru sau locul în care desena, cândva, Constantin Lecca, artistul care-și adjudeca, pe la 1800, meritul de a fi fost primul de pe aceste meleaguri care îndrăznea să picteze icoane în stil occidental sau primul care, alături de boierii Otetelișeni, a tipărit reviste și cărți la Craiova.

Pictori din Germania, Norvegia și România
Printre pictorii invitați anul acesta se numără Ekaterina Mitichkina și Thomas Richter din Germania, Manuel Portioli din Norvegia, alături de Magdalena Pelmuș, Bogdan Pelmuș, Daniela Zbarcea și Aurel Tar din România. «În câmp electric», rezidență dedicată artelor vizuale contemporane, a găzduit, la edițiile precedente, artiști importanți din România, alături de o serie de pictori francezi, printre care Franz Gallo și Marie Helene Fabra.

Ediție dedicată picturii și tehnicilor mixte
Cea de-a treia ediție a acestui program este dedicată picturii și tehnicilor mixte. Artiștii vor fi provocați să folosească medii diverse de exprimare, de la pictură și colaj, până la foto sau video, într-un discurs vizual personal. « În câmp electric III » își propune să fie o platformă de interacțiune între artiști din diferite țări, păstrând printre obiectivele asumate și pe acela de a promova istoria României, prin poveștile Conacului Otetelișanu, și impactul Fundației « Domeniul Otetelișanu » în viața culturală românească.

Alte stiri din Life style

Ultima oră