Poţi fi şi machiată, şi un lider bun? Ce spun studiile

10 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Poţi fi şi machiată, şi un lider bun? Ce spun studiile

Un studiu recent arată că femeile care poartă machiaj la locul de muncă au şanse mai mici să fie percepute ca buni lideri, comparativ cu colegele lor care afişează un look natural, relatează harpersbazaar.com.

Cercetătorii Esther James și Shauny Jenkins, de la Universitatea Abertay din Dundee, au efectuat un experiment în care participanților li s-a cerut să analizeze șaisprezece perechi de imagini, una reprezentând o femeie care poartă machiaj, iar cealaltă fără.

Respondenții au fost apoi rugați să evalueze pe care dintre ele o percep ca fiind un lider mai bun. Și rezultatele au arătat că majoritatea participanților de sex masculin și de sex feminin au văzut femeile cu machiaj într-o lumină mai puțin pozitivă.

 "Această cercetare vine după o alta, anterioară, în acest domeniu, care sugerează că machiajul sporeşte gradul de dominare al unei femei", a declarat  conducătorul studiului, dr. Christopher Watkins, de la Departamentul de Psihologie al Universităţii Abertay.

"În timp ce constatările anterioare sugerează că suntem înclinați să arătăm o anumită deferență unei femei cu o față arătoasă, noile noastre cercetări sugerează că machiajul nu sporește dominanța unei femei atunci când o evaluăm într-un rol de lider “, a adăugat el.

Alte stiri din Life style

Ultima oră