O româncă a fost condamnată în Dubai după ce şi-a provocat un avort. Ea va fi deportată

01 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O româncă a fost condamnată în Dubai după ce şi-a provocat un avort. Ea va fi deportată

O româncă aflată în Dubai va fi închisă și deportată pentru că a făcut sex pe un iaht și a luat pastile pentru a scăpa de sarcina nedorită, relatează gulfnews.com. 

Anul trecut, românca s-a întâlnit cu un bărbat, despre care se crede că este tot român, pe un iaht de fiţe din Golful Dubai și au plecat într-o croazieră pe parcursul căreia cei doi au avut relaţii sexuale consensuale.

La scurt timp, femeia și-a dat seama că bărbatul a lăsat-o gravidă fără să se căsătorească cu ea. Se presupune că bărbatul a părăsit Emiratele Arabe imediat cum a aflat de sarcină.

Femeia a cumpărat niște pastile medicale pe care le-a luat pentru a scăpa de copilul nedorit. Imediat, a suferit o hemoragie care a forțat-o să meargă la un spital în Dubai. Doctorii care au examinat-o şi-au dat seama că pilulele pentru avort i-au provocat sângerarea.

Pentru că nu a dovedit că sarcina era legitimă, conducerea spitalului a raportat poliției suspiciunea de avort forțat, act interzis în Emiratele Arabe Unite, fiind  incriminat.

Interogată de poliție, femeia a mărturisit că a rămas însărcinată în urma relaţiilor sexuale de pe iaht. Când a fost întrebată despre bărbatul care a lăsat-o gravidă, femeia a răspuns că acesta a plecat din Dubai. De asemenea, ea a recunoscut  că a luat pastile pentru a scăpa de sarcină.

Procurorul a acuzat-o că a întreţinut relaţii sexuale consensuale și că a luat pastile pentru a-şi provoca un avort. Când a apărut în fața Tribunalului de contravenții din Dubai, românca și-a retras declaraţia și a susținut că nu a avut niciodată relaţii sexuale consensuale în Dubai.

Ea a susținut în fața instanței primare că a făcut sex în afara Emiratelor Arabe Unite și a solicitat președintelui completului să-i respingă dosarul din motive jurisdicționale.

Curtea de Infracțiuni a condamnat-o pe româncă la trei luni de închisoare pentru relaţii sexuale consensuale și o lună în plus pentru avort. De asemenea, a ordonat să fie deportată.

Ea a atacat însă hotărârea la Curtea de apel, a pledat nevinovată şi a cerut respingerea cauzei. Din motive de clemență, instanța de apel a redus termenul de închisoare de trei luni la o lună și a amendat-o cu 2 000 de dolari pentru avort.

Pârâta a susținut în instanță că a făcut sex cu partenerul ei în România. Ea a făcut un ultim apel la Curtea de Casație care a admis închisoarea de o lună și amenda. De asemenea, ordinul de deportare a fost menţinut.

Alte stiri din Life style

Ultima oră