O companie americană e acuzată de discriminare pentru că cere candidaților la angajare sa nu aibă cazier

22 Apr 2024
O companie americană e acuzată de discriminare pentru că cere candidaților la angajare sa nu aibă cazier

 O agenție federală a acuzat compania Sheetz, un lanț popular de benzinării că discriminează candidații negri, nativi americani și multirasiali în practicile sale de angajare pentru ca verifică și respinge solicitanții care au antecedente penale,scrie CNN

Procesul de verificare a antecedentelor penale de catre compania Sheetz a exclus în mod disproporționat solicitanții din acele grupuri protejate din punct de vedere legal , a pretins procesul anunțat de Comisia pentru șanse egale din SUA . Lanțul de benzinării verifică și respinge solicitanții care au antecedente penale, a spus Comisia.

Aceste practici de angajare încalcă Titlul VII din Legea drepturilor civile, care interzice discriminarea la locul de muncă, se arată în proces.

Aproximativ 14,5% dintre solicitanții de culoare neagră au eșuat la screening, în timp ce mai puțin de 8% dintre solicitanții albi au eșuat, conform procesului. Nativii americani și solicitanții multirasiali au eșuat cu o rată de aproximativ 13%.

„Solicitanții de culoare neagră sunt într-un număr disproporționat de mare din numărul total de solicitanți de locuri de muncă pe care inculpații au refuzat să-i angajeze din cauza informațiilor despre infranctiunile penale”, se arată în proces. Procesul a adăugat că, potrivit statisticilor publicate, oamenii de culoare și nativii americani din Statele Unite „sunt supuși arestării, condamnării și încarcerării la rate semnificativ mai mari în comparație cu persoanele albe”.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră