„Nu știi despre ce vorbești”: Elon Musk îl pune la punct pe reporterul BBC care îl acuza de dezinformare

12 Apr 2023
„Nu știi despre ce vorbești”: Elon Musk îl pune la punct pe reporterul BBC care îl acuza de dezinformare

În timpul unui interviu acordat BBC pe Twitter SpacesElon Musk a respins îngrijorările legate de dezinformarea și conținutul instigator la ură de pe Twitter. El a mai spus că a dormit pe o canapea în birourile rețelei de socializare și chiar a glumit că și-a făcut câinele noul CEO al platformei, scrie Forbes

Abordând problema disponibilizărilor masive care au avut loc în cadrul Twitter de la preluarea sa, Elon Musk a confirmat că forța de muncă a platformei era de doar aproximativ 1.500 de oameni, față de „puțin sub 8.000” când a anunțat că a preluat frâiele companiei.

Miliardarul a spus că uneori dormea ​​pe canapeaua bibliotecii de la sediul Twitter din San Francisco. El a mai susținut că majoritatea agenților de publicitate care au părăsit platforma după preluarea acesteia s-au întors acum și că Twitter este acum „aproape egal”.

Întrebat despre creșterea discursului instigator la ură pe platformă, un Elon Musk s-a apărat cerând un exemplu reporterului BBC, înainte de a spune: „Nu poți să citezi nici măcar un singur exemplu […], minți. »

„Ai spus că vezi mai mult conținut de ură, dar nici măcar nu poți numi unul”, a spus Musk

„Tocmai ai mințit!” 

„Dă-mi un exemplu! Literal, nu poți numi unul”, a spus el.

„Ai spus, literalmente, că experimentezi un conținut mai de ura și apoi nu ai putut da niciun exemplu, este absurd.”

În ceea ce privește dezinformarea despre covid-19, Elon Musk a spus pur și simplu „covid-ul nu mai este o problemă”, înainte de a acuza BBC că răspândește informații greșite despre purtarea măștilor și vaccinare.

"Dar dezinformarea BBC despre Covid? a întrebat Musk citat de Express

„Se consideră BBC responsabilă pentru dezinformarea cu privire la masti și efectele secundare ale vaccinărilor? Și nu raportezi deloc despre asta?

„Și cum rămâne cu faptul că BBC a fost pusă sub presiune de către guvernul britanic pentru a schimba politica editorială, știai asta?”

Jurnalistul BBC a schimbat apoi interviul pentru a „vorbi despre altceva”.

Musk a fost, de asemenea, de acord să schimbe eticheta Twitter a BBC , care descrie în prezent „media finanțată de guvern” radiodifuzorul fiind susținut cu taxă de licență.

Musk a recunoscut în același interviu la sediul Twitter că își va schimba etichetarea după ce organizația s-a opus clasificării care i s-a dat.

Explicând natura de ultimă oră a interviului - pentru care se spune că reporterul BBC Clayton ar fi avut doar 20 de minute să se pregătească - domnul Musk a postat ulterior pe Twitter: „Am spus că BBC ar putea veni pe Twitter, apoi, spre surprinderea mea, apare un reporter. Musk a descris, de asemenea, interviul ca „penetrând adânc și dur”. 

La mijlocul interviului, miliardarul și-a informat interlocutorul că „nu mai este CEO [...], câinele meu Floki preluat conducerea”, reluând o glumă pe care o făcuse pe Twitter în urmă cu două luni.

„Am demisionat”, a spus el. „Îți tot spun că nu sunt CEO-ul Twitter, câinele meu este CEO-ul Twitter.” „Am spus că voi numi un nou CEO și am făcut-o și este câinele meu”, a spus el mai târziu.

Alte stiri din Life style

Ultima oră