Mokassins - aflați despre istoria acestor pantofi unici din America de Sud

27 Aug 2021 | scris de A.V.
Mokassins - aflați despre istoria acestor pantofi unici din America de Sud Galerie foto (2)

Mocasinii reprezintă acei pantofi care au devenit din ce în ce mai cunoscuți și din ce în ce mai purtați de cât mai multă lume.

Aceștia sunt recunoscuți pentru numeroasele avantaje pe care le oferă purtătorului, cel mai important dintre acestea fiind comoditatea, astfel că picioarele vor fi odihnite chiar și după perioade îndelungate de purtare.

De unde a apărut moda mocasinilor?

Mocasinii sunt pantofi realizați din piele naturală, fiind purtați de indigenii din America de Nord și de Sud. În anumite regiuni, sunt purtați mocasini barbati realizați din blană de oaie, aceștia având la bază o pâslă sintetică pentru a fi modelați după forma recunoscută până în zilele noastre. Mocasinii sunt recunoscuți din timpurile trecute pentru comoditatea pe care o oferă, pentru forma naturală a piciorului adoptată prin prisma materialelor moi, de calitate, din care sunt realizați, fiind totodată versatili și flexibili, cu o bună aderență a tălpii. Din aceste motive, mocasinii au fost îndelung utilizați mai ales de șoferi, fiind pantofii preferați în timpul condusului.  

Cu ce poți purta o pereche de mocasini?

Aflându-se cumva la granița dintre ținute elegante și ținute casual, mocasinii sunt potriviți pentru numeroase tipuri de ținute. Aceștia pot fi purtați la fel de bine la un costum sau la o pereche de blugi și o cămașă, cât și la o pereche de pantaloni scurti barbati și un tricou cu un design minimalist, astfel încât accentul să pice pe ceea ce are purtătorul în picioare. Așadar, mocasinii pot fi purtați și la ținutele casual, și la cele elegante, fiind potriviți pentru ocazii diverse. Alături de accesoriile potrivite, mocasinii pot oferi ținutei un aspect unic. De exemplu, la o pereche de mocasini, o curea sau portofele barbati din piele naturală sunt accesorii care vor face pereche foarte bună împreună. 

Ce alte modele de pantofi poți purta pentru ținute casual deosebite?

Mocasinii pot înlocui cu succes o pereche de sneakers barbati atunci când pot fi asortați cu o cămașă și o pereche de pantaloni casual. Mai mult decât atât, aceștia vor oferi un aspect mai elegant, mai deosebit purtătorului decât în cazul în care poartă o pereche de teniși sau de sneakers în stil sportiv. 

În zilele mai reci, cu temperaturi scăzute, mocasinii pot fi înlocuiți cu succes cu o pereche de ghete barbati la modă. Este foarte important ca și acestea să fie realizate din materiale de calitate, deoarece confortul picioarelor este cel care contează, mai ales atunci când sunt parcurse distanțe mari de timp sau atunci când stai încălțat mult timp cu o pereche de pantofi. 

Extrem de ușor de ales, mocasinii reprezintă unul dintre modelele de încălțăminte care pot fi cu ușurință la modă – se găsesc numeroase modele de mocasini, în culori variate și cu design-uri, respectiv detalii deosebite. Alegerea unui anume model este recomandat să se facă mai ales în funcție de preferințele personale pe care le are purtătorul, însă comoditatea și lejeritatea oferite de acești pantofi sunt unele dintre cele mai importante aspecte de luat în seamă în acest sens.

Alte stiri din Life style

Ultima oră