Longevitate tristă. Cea mai bătrână femeie din lume spune că în 129 de ani de viaţă nu a avut nici o zi fericită (VIDEO)

24 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Longevitate tristă. Cea mai bătrână femeie din lume spune că în 129 de ani de viaţă nu a avut nici o zi fericită (VIDEO)

Să ajungi să scrie presa internaţională despre tine, pentru că ai atins o vârstă care doar în basme mai este pomenită, dar să spui că viaţa a fost ca o pdeapsă de la Dumnezeu, ce poate fi mai trist? Ei, bine, chiar asta declară Koku Istambulova. 

Koku Istambulova trăiește în Cecenia și la 1 iunie va împlini 129 de ani. Femeia a afirmat că ar fi vrut să moară tânără, pentru că în întreaga sa viaţă nu a avut „o zi fericită", considerând că viaţa a fost o pedeapsă de la Dumnezeu.

Vârsta femeii, care este cea mai bătrână din lume, este certificată de pașaportul eliberat de guvernul rus în urmă cu câțiva ani în care scrie că s-a născut la 1 iunie 1889.

Femeia şi-a pierdut toate documentele în cel de-al Doilea Război din Cecenia, din perioada 1999 și 2009.

În cei 129 de ani de viață, Koku Istambulova a supraviețuit războiului civil rus, celui de-al Doilea Război Mondial și deportării cecene din 1944. Avea 27 de ani când Revoluția Rusă l-a răsturnat pe țarul Nicolae al II-lea, 55 când s-a terminat cel de-al Doilea Război Mondial și 102 când s-a prăbuşit Uniunea Sovietică.

O viață „dificilă“, marcată de tragedii precum moartea unui copil la vârsta de cinci ani. Iar în urmă cu șase ani și-a pierdut ultima fiică, Tamara.

„Nu am ales eu să trăiesc atât de mult timp, a ales Dumnezeu. Există oameni care fac totul pentru a rămâne în formă și a trăi bine. Eu nu am făcut nimic, cu excepția faptului că am mâncat puţin din ceea ce nu-mi place, cum ar fi carnea şi am mancat mult din ceea ce ador, adică laptele fermentat. Însă nu am avut nici o singură zi de fericire, pentru mine, viața este o pedeapsă de la Dumnezeu", declară ea, iar presa din întreaga lume consemnează. 

Fondul de pensii din Rusia susține că în țară există 37 de persoane cu vârste de peste 110 de ani, numai că aceste date, inclusiv longevitatea lui Koku, sunt imposibil de verificat din cauza lipsei certificatelor de naştere sau a unor documente din copilărie.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră