Like-urile de pe Facebook nu îmbunătăţesc starea de spirit

04 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Like-urile de pe Facebook nu îmbunătăţesc starea de spirit

Mulţi dintre noi se bucură atunci când primesc like-uri la postările de pe Facebook, dar aprecierile de acest gen nu cresc stima de sine şi nici nu imbunătăţesc starea de spirit, conform unui nou studiu, relatează dailymail.co.uk.

Persoanele care caută să primească like-uri sunt susceptibile de încredere scăzută în sine. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care şterg sau postează imagini de profil în funcţie de câte like-uri primesc. 

Cercetătorii de la Universitatea South Wales a selectat 340 de utilizatori Twitter şi Facebook. Ei au completat nişte chestionare în care li s-a cerut să spună în ce măsură sunt de acord cu 25 de afirmaţii privind gradul de mulţumire de sine adus de social-media.  

Printre afirmaţii se numără şi "atenţia pe care o primesc pe reţelele de socializare mă face să simt bine sau consider că cineva este popular în funcţie de câte like-uri primeşte".  

Dr Martin Graff, autorul studiului, a declarat că proliferarea utilizării social-media a generat îngrijorări privind efectele acesteia asupra sănătăţii mintale. "Deşi este un studiu la o scară relativ mică, rezultatele arată că modul în care interacţionăm cu social media ne poate afecta felul în care ne simţim, şi nu întotdeauna pozitiv", a adăugat el.

Rezultatele studiului au fost prezentate la Conferinţa Anuală a Societăţii Britanice de Psihologie. Studiul vine după criticile conform cărora Facebook ar analiza emoţiile tinerilor vulnerabili şi le-ar furniza companiilor de publicitate.
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră