Jocurile de noroc și comunicarea nonverbală

06 Iul 2021 | scris de A.V.
Jocurile de noroc și comunicarea nonverbală

Comunicarea este pretutindeni în fiecare moment al vieții noastre și poate fi definită ca împărtășirea de informații cu o altă persoană sau entitate. Experții în comunicare ne arată că nu exista non-comunicare – chiar și tăcerea sau suprimarea mimicii pot spune ceva despre noi.

Orice joc de noroc, mai ales cele în care un număr de jucători concurează unul împotriva celuilalt, este o oportunitate fascinantă de a studia comunicarea. Pokerul este probabil jocul de noroc unde schimbul de priviri, gestica și mimica jucătorilor sunt deosebit de sugestive. Descifrarea lor corectă ne pot ajuta să elaborăm strategii de joc eficiente și chiar să ieșim învingători.

Se spune că emoția este cea care face diferența între un jucător bun și unul profesionist – iar emoția se comunică involuntar și ne poate da de gol în timpul unui joc de poker.

Un bun jucător este acela care știe să-și controleze emoțiile și gesturile cauzate de aceasta.

Nu este nevoie să fii un fin psiholog ca să participi cu succes la jocuri de noroc, dar este necesar să cunoști limbajul non-verbal. Jucătorul amator face greșeala de a juca cu pasiune și cu gândul la câștig. Jucătorii profesioniști duc comunicarea nonverbală la rang de artă și o folosesc, împreună cu logica și cunoștințele despre joc, pentru a-și dezvolta intuiția.

Sunt mai multe moduri în care cineva se poate da de gol atunci când participă la jocuri de noroc:

Mișcări involuntare ale ochilor

Chiar dacă și începătorii sunt capabili să-și înfrâneze reacțiile de bucurie și entuziasm când le pică o mână bună, tot se vor da de gol prin intermediul mișcărilor oculare involuntare. Știai că pupila ți se dilată atunci când tragi o carte bună? Acesta este motivul pentru care mulți jucători de poker poartă ochelari cu lentile închise la culoare – pentru ca reacțiile involuntare ale ochilor să nu îi deconspire.

Tremurul mâinilor

Aceasta este o caracteristică a persoanelor emotive, iar în momentul în care ai o mână bună și tragi o carte, este posibil ca mâna ta să aibă un mic tremur. Adversarul poate observa cu ușurință acest indiciu, iar tremurul mâinilor este, cu siguranță, greu de oprit.

O soluție la această problemă este să faci mișcări foarte lente. Astfel îți poți controla mai bine tremurul involuntar, iar adversarul se va plictisi la un moment dat să aștepte indiciul care te dă de gol.

O altă strategie folosită de jucătorii de poker este bluff-ul sau cacealmaua – aceasta presupune să te comporți invers decât te simți. Dacă un jucător se comportă ca și cum ar avea o mână bună, atunci probabil i-au picat cărți proaste. Invers – dacă jucătorul mimează dezamăgirea, s-ar putea ca în realitate să aibă o mână bună.

De asemenea, lipsa de mișcări și de expresie în timpul jocului ne arată că avem de-a face cu un jucător experimentat. Jucătorii mai puțin experimentați se vor da de gol prin cele două semnale prezentate mai sus, dar mai ales prin mișcări repetitive, prin modul cum țin cărțile și prin gânditul cu voce tare.

Așadar, pentru a avea succes la jocurile de noroc este necesar să învățăm să ne controlăm reacțiile, dar și să descifrăm reacțiile celuilalt – ceea ce nu este deloc ușor. Cât despre tehnica de joc, te poți antrena relaxat folosind un casino online.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră