Începe Carnavalul de la Rio. Cinci zile de dans şi voie bună

24 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Începe Carnavalul de la Rio. Cinci zile de dans şi voie bună

Petrecăreţii din Brazilia se pregătesc de parade, baluri şi petreceri de stradă în prima din cele cinzi zile ale Carnavalului de la Rio de Janeiro, relatează Associated Press.

Celebrul carnaval începe vineri după amiază cu câteva spectacole de stradă la care sunt aşteptaţi mii de spectatori. Un grup de dansatori are ca temă de spectacol pe nepopularul preşedinte brazilian, Michel Temer.

Paradele de top ale Carnavalului vor avea loc duminică şi luni. Sao Paolo va avea propriile şcoli de samba, care vor evolua vineri seara pe sambadrom. Oraşele din nord-est Salvador şi Recife, care atrag adesea sute de mii de oameni, au pregătit concerte şi spectacole de stradă.

Participanţii la Carnaval vor cheltui mai puţin la ediţia din acest an din cauza crizei economice din Brazilia, unde aproape 13 milioane de persoane sunt şomere.

Carnavalul din Rio de Janeiro se ţine anual înainte de Postul Mare și este considerat cel mai mare carnaval din lume, având zilnic câte două milioane de oameni pe străzi. Primul festival de la Rio datează din 1723.

Parada Carnavalului de la Rio este plină de petrecăreți, turiști și dansatoare ale școlilor de samba din Rio al căror număr depăşeşte peste 200, fiind împărțite în 5 divizii, conform wikipedia.ro..

Carnavalul începe vineri, 24 februarie și se termină în Miercurea Cenușii, la 1 martie. Parada Câștigătorului are loc sâmbătă, după încheierea carnavalului.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră