Președintele iranian spune că nu el a cerut acoperirea nudurilor din Muzeele Capitoline

27 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Președintele iranian spune că nu el a cerut acoperirea nudurilor din Muzeele Capitoline

Președintele iranian, Hassan Rohani, a respins ideea că el ar fi cerut ca statuile reprezentând nueduri să fie acoperite în Muzeele Capitoline din Roma cu prilejul vizitei sale. Controversa pe această temă este o "chestiune jurnalistică", a spus clericul șiit, răspunzând unei întrebări adresate într-o conferință de presă. "Nu am cerut nimic, dar știu că italienii sunt foarte ospitalieri și încearcă să facă totul pentru ca oaspeții lor să se simtă bine. Le mulțumesc pentru aceasta", a menționat Hassan Rohani.

Precizările sale au venit după ce multe site-uri de știri, inclusiv cele ale unor ziare importante precum La Repubblica și Corriere della Sera, au postat fotografii cu statui din colecția respectivă complet ascunse după panouri albe. Presa a relatat că, înaintea vizitei, reprezentanți ai delegației iraniene ar fi solicitat ca unele nuduri antice să fie "ascunse" privirilor pentru că religia islamică interzice astfel de reprezentări.

Acest fapt a suscitat controverse în Italia, iar presa italiană se întreba miercuri dacă acoperirea sculpturilor pentru a nu-l deranja pe președintele iranian a fost decizia corectă.

Alte stiri din Life style

Ultima oră