Fosta nevastă a lui Putin revine. Are un bărbat mai tânăr şi un conac în Franţa

06 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Fosta nevastă a lui Putin revine. Are un bărbat mai tânăr şi un conac în Franţa

Din iunie 2013, când s-a anunţat divoţul cuplului Putin, despre fosta soţie a preşedintelui rus, Ludmila, s-a mai auzit foarte puţin. Acum însă, la patru ani de la despărţirea de Vladimir Putin, apar detalii despre noua viaţă pe care o duce Ludmila, relatează washingtonpost.com. 

Duce o viaţă de lux în Europa şi are un soţ mai tânăr cu 20 de ani mai tânăr decât ea. Site-ul de ştiri rusesc Sobesednik a dezvăluit noua relaţie a Ludmilei anul trecut, când a prezentat documente ce arătau că fosta soţie a lui Putin, în vârstă de 58 de ani, s-a recăsătorit şi şi-a schimbat numele după cel al noului său soţ, omul de afaceri Artur Ocheretny, atunci în vârstă de 37 de ani. În weekend, site-ul Starhit a publicat fotografii ale celor doi pe aeroportul Heathrow din Londra.

Legătura dintre noul cuplu şi o vilă de lux din Europa a fost dezvăluită joi, când o organizaţie de combatere a corupţiei şi crimei organizate (OCCRP) a publicat un articol în care sugerează că Ocheretny este proprietarul unui minipalat în orăşelul Anglet, lângă Biarritz, în sud-vestul Franţei, evaluat la peste 7,46 milioane de dolari şi aflat într-un amplu proces de renovare.

Vila a fost cumpărată la şase luni după ce soţii Putin şi-au anunţat divorţul. Vila “Souzanna” a fost cumpărată de Artur Ocheretny, actualul soţ al Ludmilei. 

Un localnic a declarat unui reporter de la OCCRP că vila art deco este un punct de referinţă. “Cumpărătorul este fosta soţie a lui Putin, toţi de aici ştim acest lucru”, a spus localnicul, aparent neştiind că proprietarul legal este Artur Ocheretny.

Pare o poveste cu final fericit pentru sensibila Ludmila, care a susţinut că a fost nevoită să se lupte cu asprul său fost soţ, Vladimir Putin.

Nataliya ­Gevorkyan, o biografă a lui Putin, a declarat pentru Washington Post, la scurt timp după anunţarea divorţului, că Ludmila a fost o femeie care a iubit, dar nu a fost iubită. 

Vila de lux din Franţa, descoperită de OCCRP, ridică însă întrebări despre cum îşi pot permite o asemenea proprietate Ludmila sau soţul său.

Artur Ocheretny este directorul unei organizaţii nonprofit, Centrul pentru dezvoltarea comunicării interpersonale, despre care se ştie că e foarte apropiată de Ludmila.

Înainte de acesta, el a lucrat la o agenţie de evenimente care lucra frecvent cu clienţi guvernamentali. OCCRP notează că directorii ONG-urilor ruseşti nu primesc, în general, salarii mari şi niciuna dintre afacerile lui Ocheretny nu pare să aibă succes. 

Nici Ludmila nu este oficial bogată. Înainte de divorţul de Putin, ea a fost obligată de lege să-şi declare bunurile şi veniturile, care niciodată nu au fost prea multe.

De altfel, declaraţia de avere a lui Putin pe 2015 arată un salariu de 147.000 salariu şi puţine bunuri, incluzând un apartament în Moscova, un teren şi trei maşini.

Sunt însă multe speculaţii că Putin şi apropiaţii săi deţin mult mai mult decât lasă să se vadă. Unii estimează averea personală a preşedintelui rus la peste 200 miliarde de dolari, deşi nu prea există dovezi în acest sens.

În 2016, o scurgere de informaţii de la o firmă de avocatură din Panama sugera că apropiaţi ai lui Putin deţin peste 52 de miliarde de dolari în offshore-uri.

Acum doi ani, Reuters relata că că fiica mai mică a lui Putin, Katerina Tikhonova, deţine o vilă la malul mării, în Biarritz, care valora la acea vreme 3,7 milioane de dolari. Împreună cu soţul ei, Kirill Shamalov, fiul unui prieten al preşedintelui rus, fiica cea mică a lui Putin deţine o avere estimată la aproximativ 2 miliaerde de dolari, conform Reuters.

Alte stiri din Life style

Ultima oră