Ce-și doresc cel mai mult europenii: să trăiască peste 100 de ani

06 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Ce-și doresc cel mai mult europenii: să trăiască peste 100 de ani

La sondajul efectuat a participat un eșantion reprezentantiv de 2.500 persoane de peste 18 ani. Se poate observa o diferență semnificativă între părerile celor din nord și sud, fiindcă mediteraneenii vor în mod cert să trăiască mai mult.

La modul general, considerăm că vom trăi mai mult decât părinții noștri și contăm pe o durată probabilă a vieții de 84 de ani. Bătrânețea este percepută de majoritatea celor intervievați ca un moment ce poate fi fericit, dar nu mereu.

Prin urmare, oamenii nu sunt nici prea optimiști, dar nici prea pesimiști. Șase europeni din zece apreciază că, pentru a fi fericit la vârsta a treia, trebuie să fii autonom și să continui să trăiești acasă.

În mod destul de curios, numai jumătate dintre europeni cred că este esențial ca bătrânii să fie în toate facultățile mintale. Ei sunt de părere că este acceptabilă o erodare ”naturală” a lor, dar fără să se ajungă la invaliditate.

Majoritatea persoanelor intervievate sunt de părere că igiena vieții asigură o bătrânețe liniștită. O treime dintre cei chestionați consideră că este important să fii la adăpost din punct de vedere financiar și să nu depinzi de copii.

Alte stiri din Life style

Ultima oră