Dieta afrodiziacă. În bucătăria Evei, a Elenei din Troia și a Mariei din Dăbuleni

21 Mai 2015
 Dieta afrodiziacă. În bucătăria Evei, a Elenei din Troia și a Mariei din Dăbuleni
Cât de mult datorează dragostea mâncării? Să ne întoarcem chiar la începuturile lumii. De n-ar fi fost mărul cu pricina, Adam nu ar fi văzut frumuseţea goliciunii Evei şi, poate, şi astăzi ar fi fost singurii oameni, veşnicind în Raiul lui Dumnezeu. Până la urmă, păcatul primordial se confundă cu începuturile primelor tresăriri dinaintea Celuilalt. Gustând din Fructul Cunoaşterii, prin Cunoaştere, Adam şi Eva îşi pierd Inocenţa şi câştigă Iubirea.
Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori tratate gastronomice în toată legea. Chiar dacă n-am învăţat de-acasă, de la mama ori de la bunica, vreo reţetă de acest fel, probabil că măcar o dată în viaţă ne-am dorit să ştim prepara şi stăpâni vreun elixir al dragostei care să îl întoarcă pe cel iubit cu faţa către noi...

Te-ar putea interesa și Test de personalite: Ce spune șampania despre tine

O simplă trecere în revistă a alimentelor care sunt considerate euforizante, afrodiziace sau revigorante -­ unele dintre ele menţionate în miturile diferitelor popoare, altele cultivate de regine ori consemnate în cărţi de literatură pura -­ e surprinzătoare. Elena -­ până să fi ajuns în patul troianului Paris, culmea, tot datorită unui măr! -­ îi pregătea lui Menelaus băuturi excitante, din seminţe de mac.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

Alte stiri din Life style

Ultima oră