De ce trebuie înlocuită pierderea în greutate cu pierderea de grăsime

29 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
De ce trebuie înlocuită pierderea în greutate cu pierderea de grăsime

Actriţa Kate Winslet spune că nu s-a cântărit de peste12 ani , iar câțiva experți în fitness i-au îndemnat şi pe alții să renunţe la a-şi mai număra kilogramele, relatează independent.co.uk.

Vorbind despre noul film "The Mountain Between Us",  în care care joacă alături de  actorul Idris Elba, actriţa a recunoscut : "Era foarte greu pentru el. Nu mai știu cât de mult cântăresc. Nu m-am mai cântărit de 12 ani. Ea a dat lovitura jucând rolul lui Rose în Titanic în 1997, iar în ultimele două decenii a purtat mărimile 10, 12 și 14 .

Mulți experți în domeniul sănătății îi îndeamnă pe oameni să-și îmbunătățească mai degrabă condiţia fizică și tonusul decât să încerce să piardă în greutate, aşa că actriţa ar şti ea ceva.

Antrenorul personal al sportivilor de elită și al starurilor, Rich Tidmarsh, a declarat pentru The Independent: "Nu trebuie să pierzi în greutate - ideal ar fi să-ți menţii greutatea în timp ce te subţiezi".

Dacă încercați să deveniți mai sănătoși, ar trebui să câștigați masă musculară și să pierdeți grăsimi, devenind astfel mai mici, dar nu neapărat mai ușori.

"Musculatura este de trei ori mai densă decât grăsimea (aşa că eşti mai greu)", a explicat Nicola Addison, antrenor personal.

"Dar aceeaşi greutate a grăsimii peste muşchi are nevoie de un spatiu corporal cu 19%mai mare. De aceea noi (și majoritatea profesioniștilor din domeniul fitness) vă recomandăm zilnic o bandă de măsurare decât un cântar ! ", a adăugat el.

Conform unui expert în fitness și nutriție, Gav Gillibrand, cântarul este instrumentul cel mai puțin eficient pentru evaluarea progresului în pierderea grăsimii corporale.

El spune că este mai bine să vă concentrați pe alți trei factori: dimensiunile corpului și măsurarea acestora, performanța şi grăsimea corporală

"Oricine poate reduce caloriile şi pierde în greutate ", a explicat el pentru The Independent. "La o dietă fulger, cea mai mare parte a pierderii în greutate provine din apă şi din muşchi."

El crede că, în loc să ne uităm la numărul de pe cântar, ar trebui să încercăm să ne îmbunătățim performanțele, cum ar fi prin repetarea unui anumit exercițiu sau creşterea gradului de dificultate.

"Concentrați-vă pe întărirea musculaturii și să deveniţi puternici", spune Gav. "Aceasta, combinată cu o alimentaţie bogată în proteine, grăsimi bune şi săracă în carbohidraţi, sunt cheia pentru o pierdere susţinută a grăsimii corporale", a adăugat el.

"Dacă rămâneți în formă și sănătoşi, veți putea trăi mai mult, scăpați presiunea corpului, creșteți densitatea osoasă, scăpați de stres, vă creșteți încrederea în sine, vă îmbunătățiți somnul și să vă măriți apetitul", explică Tom Mans, un alt antrenor personal.

Păstrarea unei evidenţe a greutăţii nu este neapărat un lucru rău, dar doar pentru a o ține sub control. David Valentine-Jones, proprietarul unui club de fitness din Londra, spune că cea mai bună abordare este să nu vă cântăriți mai mult de o dată pe săptămână,  în aceeaşi perioadă a zilei și pe același cântar, şi să puneţi stop obsesiei de a pierde în greutate. Pierderea grăsimii și o sănătate îmbunătățită sunt obiective mult mai bune.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră