De ce e bine să dormim dezbrăcaţi

09 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
De ce e bine să dormim dezbrăcaţi

Dormitul în pielea goală are beneficii uimitoare pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate sau creşterea fertilităţii masculine, relatează ibtimes.co.uk.

Când dormim îmbrăcaţi, un hormon, cortizolul, este secretat în exces în organism, provocând o creştere a poftei de mâncare. "Dormitul în pielea goală poate ajuta la scăderea în greutate, din moment ce, atunci când se încălzeşte, organismul produce mai mult cortizol care creşte apetitul", a explicat dr. Sarah Brewer în Daily Mail.

Dormitul fără haine ajută, de asemenea, la reducerea riscului unor infecţii genitale, deoarece zonele expuse unor astfel de infecţii din cauza transpiraţiei sunt mai ventilate.

Şi fertilitatea masculină se îmbunătăţeşte. Un corp cald produce o cantitate mai mică de testosteron. iar unul dezbrăcat, fiind mai rece, secretă mai mult. Un alt beneficiu este creşterea gradului de intimitate în cuplu, creând satisfacţie.

"Dormind dezbrăcaţi, corpul vostru este mai rece în timpul nopţii ceea ce este important având în vedere că supraîncălzirea este o cauză comună a tulburărilor de somn. Corpul fiind mai cald cu 3-4 grade, cresc şansele să vă treziţi şi să reduceţi perioada de somn profund", a explicat dr. Brewer.

Ea a mai spus că este bine să dormim şi iarna dezbrăcaţi dacă în cameră temperatura este de 18-24 grade Celsius. Un sondaj privind obiceiurile de somn ale britanicilor a arătat că 40% se plâng de lipsa unui somn odihnitor.

Din numărul total al celor chestionaţi, 24% dorm doar 6 ore, din cele 7-9 ore recomandate. O treime dintre repondenţi au spus că se trezesc obosiţi, 27% s-au plâns că se trezesc cu dureri de gât, iar 32% cu dureri de spate.

Cercetătorii de la Societatea Americană pentru Cancer au descoperit că, dormind mai puţin de 5 ore pe noapte, există riscul îmbolnăvirii de cancer de prostată. Riscul este cu 55% mai mare la bărbaţii sub 65 de ani. 

Sursa foto: ibtimes.co.uk

Alte stiri din Life style

Ultima oră