Cum să-ţi întăreşti încrederea de sine. 10 metode neobişnuite

26 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cum să-ţi întăreşti încrederea de sine. 10 metode neobişnuite

Un nou studiu realizat de L’Oreal Paris şi The Prince’s Trust arată că unul din trei tineri spune că nu are încredere în sine. O cercetare recentă a Dove dezvăluie că britanicele au cea mai scăzută stimă de sine din lume.

Cum încrederea de sine nu vine peste noapte, cu puţin efort se pot crea obiceiuri sănătoase cu ajutorul cărora putem deveni mai fericiţi şi mai încrezători în noi înşine, relatează express.co.uk.

Acceptă complimentele. Unora dintre noi le e greu să accepte complimentele şi adesea le respingem. Când cineva îţi face un compliment, încearcă să le accepţi zâmbind. Păstrează-ţi complimentele scrise într-un bol şi trage unul când ai o zi proastă pentru a-ţi da un impuls.

Ia distanţă. Când te afli într-o situaţie delicată, una dintre cele mai bune metode pentru a-ţi stimula încrederea în sine este să iei o pauză. Ieşi afară şi fă o plimbare. Timpul petrecut în aer liber şi o respiraţie profundă îţi va oxigena creierul şi îţi va ridica moralul. Vei avea mai multe şanse să faci faţă situaţiei când vei reveni. 

Mănâncă peşte. Când nu oferi organismului ceea ce are nevoie, acesta se simte sub presiune şi dă rateuri. Consumă multe fructe şi legume şi amestecă-le cu alimente care conţin carbohidraţi lenţi precum orez integral sau paste. Adaugă proteine, inclusiv nuci, carne, lactate, ouă şi peşte, bogate în nutrienţi de bună calitate. Mâncând bine, organismul devine mai puternic şi mai sănătos, îmbunătăţind starea de spirit şi întărind încrederea în sine.  

Dormi suficient. Dacă nu dormi suficient, este mai greu să te concentrezi şi să păstrezi o atitudine pozitivă. Dacă ai dereglări de somn, încearcă să stai departe de televizor sau alte ecrane înainte de a merge la culcare. Creează-ţi o rutină de somn şi când te bagi în pat încearcă să te concentrezi pe respiraţie. Te va face să te simţi relaxat şi să adormi mai repede.  


Fii ordonat. Un mod de viaţă simplu este un truc inteligent pentru a-ţi spori încrederea. Viaţa într-un spaţiu curat ajută corpul să se simtă ca şi cum ar avea o cameră numai pentru respirat. Studiile arată că viaţa li se pare mai uşoară oamenilor care trăiesc simplu. Aşa că adună tot ce nu-ţi mai trebuie şi fă un act de caritate. Păstrează-ţi casa şi locul de muncă ordonate, curate şi organizate. 


Stai drept. Mare parte din comunicare se realizează prin limbajul trupului. Pentru o statură încrezătoare, stai drept cu umerii traşi înapoi şi capul sus. Evită să-ţi încrucişezi braţele, nu te juca cu părul şi nu-ţi roade unghiile. Când vorbeşti cu cineva, priveşte-l în ochi şi ascultă-l cu atenţie. La început s-ar putea să te simţi ciudat din cauza schimbării limbajului trupului, dar aceasta poate face diferenţa între felul în care te văd ceilalţi şi ceea ce simţi tu despre tine.


Antrenează-ţi creierul. O ancoră este o mică acţiune care îţi dă sentimentul de stabilitate în situaţii nesigure. Încearcă să faci un mic gest atunci când te simţi într-adevăr bine, cum ar fi să-ţi ţii degetul mare în pumnul strâns. Creierul tău va asocia acest gest cu vremurile bune. Apoi, încearcă să foloseşti acest gest în momente tensionate sau dificile pentru a-ţi da un impuls. 

Găseşte un loc în care să-ţi încarci bateriile. La ce te pricepi? Sunt şanse ca o anumită îndemânare a ta să fie asociată cu un loc special. Dacă eşti un cititor împătimit, atunci acel loc este biblioteca. Mergi acolo de fiecare dată când simţi nevoia să te reîncarci. 

Îmbrăţişează-te. Nu cădea pradă îndoielii. De fiecare dată când crezi că ei greşit, aminteşte-ţi că ai dreptul să fii fericit la fel ca oricare altă persoană. Dacă te surprinzi că ai îndoieli, oferă-ţi în gând o îmbrăţişare pentru a trece de greutăţi. Apoi, poţi să te gândeşti la altceva.

Proiectează-ţi noua imagine. Desenează, scrie sau fă un colaj despre cum ar trebuie să arăţi atunci când ai încredere în tine. Înconjoară-te de lucruri care te fac fericit, cum ar fi oameni la care ţii, cuvinte sau citate. Ştiind cât de încrezător poţi ajunge, acestea te vor ajuta să-ţi atingi ţelul propus. 

Alte stiri din Life style

Ultima oră