Cum arată noul Nokia 3310 (VIDEO)

26 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cum arată noul Nokia 3310 (VIDEO)

Telefonul mobil Nokia 3310 a fost relansat la aproape 17 ani de la apariţia sa pe piaţă. Mulţi îl consideră un telefon emblematic datorită popularităţii şi robusteţii sale, relatează BBC.

 

 

Peste 126 milioane de exemplare au fost produse până în 2005, când a fost retras. Noua versiune va fi vândută de un start-up finlandez, HMD Global, care a prezentat mai multe modele Nokia şi telefoane inteligente android.

 

Nokia 3310

 

Un expert a declarat că noul 3310 este un mod fantastic de relansare a brandului de telefoane Nokia. "3310 a fost primul telefon pentru mase de pe piaţă şi există o mare nostalgie şi afecţiune pentru el", spune Ben Wood de la CCS Insight, o companie de consultanţă tehnologică.

 

 

"Cum HMD tocmai a anunţat trei noi modele android, abia dacă vor ocupa vreao două coloane în presă. Deci, 3310 este o mişcare foarte inteligentă şi ne aşteptăm la un volum semnificativ de vânzări", a mai spus el.

Anunţul a fost făcut înaintea începerii expoziţiei tehnice Mobile World Congress de la Barcelona. Noul Nokia 3310 este mai degrabă un telefon special decât un smartphone deoarece are facilităţi limitate pentru internet. 

Are conectivitate 2.5G şi un sistem de operare S30+, care permite navigarea pe internet, şi o cameră de  doi megapixeli.

Oricum, avantajul telefonului este durata bateriei. Conform HMD, ecranul colorat are un standby de peste o lună şi convorbiri de peste 22 de ore. De asemenea, vine cu o versiune modernă a clasicului joc Snake, care este preinstalat. Preţul de lansare este de 49 euro sau 51 de dolari.  

"Este aproape ca un detoxifiant digital sau un telefon de vacanţă", a declarat directorul executiv al  HMD, Arto Nummela."Dacă vreţi să vă izolaţi dar aveţi nevoie de o linie mobilă de urgenţă, telefonul este o soluţie strălucită. De ce nu l-aţi cumpăra ca pe ceva dulce? Dacă îl vedeţi atârnând într-un raft, pe la casă, într-un ambalaj transparent, atunci l-aţi putea cumpăra ca pe un accesoriu", a mai spus el.

Alte stiri din Life style

Ultima oră