Crucificarea lui Iisus, eliminată de Facebook, pe motiv de violenţă excesivă

04 Apr 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Crucificarea lui Iisus, eliminată de Facebook, pe motiv de violenţă excesivă

O universitate critică Facebook după ce un anunţ cu imaginea răstignirii lui Isus a fost eliminat pe motiv că este "excesiv de violentă". Reţeaua de socializare a eliminat postarea Universităţii Franciscane, din Steubenville, Ohio, relatează inews.co.uk.

Într-o postare de pe site-ul său, intitulată "El a fost respins", Universitatea a deplâns decizia, spunând că imaginea răstignirii în sine ar trebui să fie șocantă.

"Șocant și senzațional". Am postat ieri o serie de anunțuri pe Facebook pentru a ne promova on-line programele de Teologie,  de evanghelizare", se arată în postare. "Un anunț a fost respins, iar un administrator al paginii noastre de Facebook a observat astăzi notificarea. Explicaţia?"

"Imaginea, miniaturile video sau videoclipurile nu pot avea un conținut șocant, senzațional sau excesiv de violent", şi-a justificat decizia Facebook.

Conform universității, imaginea care însoţea anunțul era imaginea lui Isus, numită Crucea San Damiano. Utilizatorii de social-media  au condamnat rapid Facebook pentru decizia de a elimina anunțul universităţii. 

"Dacă există Iad, @Facebook va merge acolo", a scris un utilizator. "@facebook de ce ați respins acest anunț?!?!?! Susțineți discriminarea religioasă sau libertatea religioasă?, a întrebat altul. 

Altcineva a comentat:" O, te rog, hai să facem niște pixelări acolo - unii ar putea să nu fie pregătiți pentru Isus în intimitate". "Dragă Facebook, Cenzurarea  răstignirii vă face să daţi dovadă de prostie (în cel mai bun caz) și autoritarism (în cel mai rău caz) ", a comentat un alt utilizator.

Alte stiri din Life style

Ultima oră