Cea mai scumpă brânză din lume

24 Sep 2020 | scris de I.D.
Cea mai scumpă brânză din lume

Cea mai scumpă brânză este produsă în Serbia în rezervația naturală specială Zasavica de lângă Sremska Mitrovica, din lapte de măgăriţă, scrie editiadedimineata.ro.

Prețul pe kilogram este incredibil de mare, respectiv de 1.000 de euro, iar în urmă cu câțiva ani au sosit informații că în Las Vegas s-au dat până la 3.000 de dolari pentru această brânză specială, relatează agenția regională de ştiri RINA.

Laptele dat de măgărițe are proprietăți similare cu ale laptelui de la sânul mamei, iar Simic spune că are proprietăți miraculoase, de vindecare a mai multor afecțiuni, inclusiv astm și bronșită.

De ce e această brânză deosebită? Pentru că laptele de măgăriță are niveluri scăzute de caseină, un tip de proteină care acționează ca agent de închegare a laptelui. Numai că unul dintre fermierii de la Zasavica a descoperit proporțiile perfecte de lapte de măgăriță și lapte de capră care trebuie amestecate pentru a obține tipul lor special de movile de brânză.

Problema este că măgărița produce mai puțin de un litru de lapte pe zi. Ferma vinde între 6 și 15 kilograme de brânză pe an, mai ales străinilor și turiștilor care o vizitează.

Alte stiri din Life style

Ultima oră