Atenţie la extensii! S-ar putea să rămâneţi fără păr

05 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Atenţie la extensii! S-ar putea să rămâneţi fără păr

O bloggeriţă a fost nevoită să se radă în cap după ce, din cauza extensiilor, a început să-i cadă părul pe anumite zone ale scalpului. Specialiştii avertizează că distrugerea părului începe chiar din momentul în care sunt puse extensiile, relatează glamour magazine.co.uk.

Bloggerita pe teme de frumuseţe Vanessa Martinez a decis să se radă în cap după ce i-au apărut zone de chelie pe scalp. Ea a explicat că părul i s-a subţiat din cauza greutății extensiilor şi purtării acestora timp îndelungat. 

Stilistul Jack Merwick-Thirlway a oferit câteva sfaturi despre extensii și cum puteți evita deteriorarea părului.  "Asigurați-vă că mergeți întotdeauna la un stilist profesionist care știe cum să pună extensiile corect. Părul poate fi afectat chiar din acest moment al procesului. Veți afla după ce au greșit, când veţi simţi cum vă trag scalpul, iar în curând va apărea şi chelia. Extensiile pre-lipite sunt cele mai puțin dăunătoare deoarece sunt cele mai ușoare.

Orice produs de hidratare, cum ar fi balsamul și măștile, afectează lipiturile (la rădăcini), le poate deteriora. Acest lucru face dificilă tratarea scalpului în timp ce aveți extensii, motiv pentru care părul începe să se rupă și cade. Un scalp de calitate slabă înseamnă păr slab.

Nu sunt recomandate extensiile consecutive, deoarece adăugarea constantă de greutate este dăunătoare la o rotație constantă. Acest lucru ar putea fi motivul pentru care celebritățile preferă mai mult coafurile scurte sau perucile", spune stilistul.

Alte stiri din Life style

Ultima oră