Țeapa Netflix care poate să te lase fără card de credit

16 Mai 2018 | scris de Alex Revenco
Țeapa Netflix care poate să te lase fără card de credit

O nouă tentativă de furt al datelor cardurilor de credit a fost descoperită recent, iar aceasta se folosește de Netflix pentru a te păcăli, ne avertizează playtech.ro

Țepele pe email sunt care mai de care mai diverse, iar unele sunt atât de bine realizate, încât reușesc să păcălească destule victime. Altele sunt ceva mai ușor de depistat, așa că sunt slabe șanse ca cineva să pice într-o plasă mult prea evidentă.

De data aceasta, Netflix este victima colaterală într-o nouă tentativă de phishing pe email. Poți avea ghinionul să primești un email care pare să fie trimis de către Netflix și în care ești avertizat că ți-a fost blocat contul. Pentru a-l debloca, trebuie să faci update la informațiile despre metoda de plată, adică să oferi datele cardului tău de credit sau de debit.

Dacă apeși pe linkul din email ajungi la o variantă foarte credibilă a paginii de login pe Netflix, de unde e greu să-ți dai seama că e vorba de un fals. Pagina de login falsă are chiar și certificat SSL, oferit de către Let’s Encrypt, pentru a spori încrederea. Mulți oameni se bazează pe acest element de siguranță, așa că ar putea fi păcăliți de pagina de login.

După ce te loghezi, site-ul îți cere informații despre adresa de facturare și despre metoda de plată pe care vrei să o folosești, pentru a putea face update contului tău. Odată ce ai completat aceste informații, pagina îți mulțumește pentru că ai rezolvat problemele și îți oferă un nou link prin care să te loghezi pe Netflix. Partea cea mai interesantă e că, de data asta, chiar ajungi pe site-ul Netflix, așa că e destul de greu să-ți dai seama că tocmai ai pierdut datele cardului de credit.

Așadar, dacă primești vreun email de la Netflix în care ți se cere marea cu sarea, mai bine iei direct legătura cu ei aici

https://help.netflix.com/en

Cei de la Malwarebytes explică, într-o postare pe blog, ce se întâmplă în timpul tentativei de phishing, vezi aici

https://blog.malwarebytes.com/threat-analysis/2018/05/netflix-phish/?utm_source=twitter&utm_medium=social

 

Alte stiri din It

Ultima oră