Aplicatie IT clujeană, în top 10 mondial

07 Mar 2017
Aplicatie IT clujeană, în top 10 mondial

O aplicație dezvoltată de informaticienii clujeni, în colaborare cu și pentru un client francez a intrat în Top 10 la nivel mondial al produselor software dedicate acestei piețe. Aplicația folosește la planificarea optimizată și monitorizarea transportului companiilor din domeniul logistic, scrie rfi.ro.

Aplicația Axiodis a fost realizată în colaborare cu un editor francez de software, care a distribuit apoi aplicația produsă la Cluj unor mari companii francofone din întreaga Europă. Ea include date despre gestiunea stocurilor de marfă, date de facturare, resurse, cum ar fi camioanele sau șoferii disponibili, hărți, trasee și orare.

O echipă de informaticieni clujeni, din cadrul companiei Axon Soft, a început să lucreze la dezvoltarea acestei aplicații în anul 2013, iar produsul finit a fost gata în anul 2016, spune Anca Vescan, directorul companiei clujene de software.

Aplicația dezvoltată la Cluj și care funcționează deja în Europa urmează să fie adaptată nevoilor companiilor din America de Sud. Însă pentru acestă parte a lumii, provocările au fost diferite. Sunt zone întregi necartografiate.

Aplicația dezvoltată în Transilvania va fi distribuită și instalată local de partenerii săi internaționali. Clienții care au comandat aplicația fac instalările și configurările clienților lor finali. Acum, compania clujeană de IT va trebui să dubleze echipa dedicată acestui proiect, pentru a o dezvolta și adapta provocărilor ridicate de distribuția din America de Sud. Aplicația este folosită prin intranetul firmelor, pentru că, datorită complexității sale, rulează pe serverele companiilor care cumpără acest produs IT, însă are și unele funcțiuni destinate dispozitivelor mobile.

Alte stiri din It

Ultima oră