Parteneriat surpriză între Vodafone și Telekom. Ce servicii vor vinde

05 Iun 2018 | scris de Alex Revenco
Parteneriat surpriză între Vodafone și Telekom. Ce servicii vor vinde

Potrivit playtech.ro, Vodafone și Telekom au anunțat un parteneriat special pentru România. Cele două companii ocupă poziția a doua, respectiv a treia pe piața telecomunicațiilor din România.

Vodafone și Telekom au anunțat parteneriatul în urma căruia vând pachete complete de servicii. Astfel, Vodafone va putea lansa servicii de internet fix și TV, folosind rețeaua de fibră optică a Telekom Romania din zonele urbane. În același timp, acordul va permite Telekom să își exploateze mai bine infrastructura fixă.

Cele două companii vor continua să concureze independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propriul plan de dezvoltare, în concordanță cu strategiile comerciale și de business autonome. Acordul de servicii wholesale acoperă accesul la reţeaua de fibră optică a Telekom din urban, care oferă viteze la internet de până la 1 Gbps şi servicii TV.

La nivel european, Deutsche Telekom (compania care controlează Telekom România) și Vodafone Group au anunțat finalizarea studiilor de roaming cu privire la tehnologia internetului în bandă îngustă (NB-IoT) în întreaga Europă. Studiile au folosit rețelele low-power (LPWA), pe care asociația GSMA le-a confirmat că ar asigura o acoperire fără întreruperi și continuitatea serviciilor pentru milioane de conexiuni

Cartelele SIM Deutsche Telekom au fost folosite în rețeaua Vodafone Spania, pe când cele ale Vodafone în rețeaua T-Mobile Austria. Au fost testate modulele comerciale NB-IoT și caracteristici cum ar fi Power Save Mode (PSM) și Update Periodic Area Tracking Update (TAU).

La nivel mai mare, anul acesta a mai venit cu o surpriză. În mai, grupul Vodafone a anunțat că va cumpăra operatorul UPC România, printr-o tranzacție totală de 18,4 miliarde de euro. Pe lângă România, în cadrul acestei tranzacții, vor mai fi preluate operațiunile Liberty Global (compania care controlează UPC) din Germania, Republica Cehă și Ungaria.

Compania creată în urma tranzacției va oferi aceste servicii pentru cei 9,9 milioane de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră