Bill Gates dezvăluie secretul originii tastelor Control, Alt, Delete

22 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bill Gates dezvăluie secretul originii tastelor Control, Alt, Delete

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a oferit câteva informații despre crearea celor mai cunoscute comenzi Control, Alt, Delete, care sunt adesea folosite pentru comutarea sau închiderea programelor în Windows, relatează onmsft.com.

"Tastatura hardware IBM avea doar o modalitate prin care se putea genera o închidere garantată ", a spus Bill Gates în cadrul forumului de afaceri Bloomberg,

El a dezvăluit că "planul inițial nu era să folosim cele trei chei pe care le cunoaștem astăzi". "Deci, în mod clar oamenii implicați, ar fi trebuit să pună o altă cheie pe tastatură pentru a face acest lucru. La multe aparate din zilele noastre funcția e mai evidentă. "

Aşadar, este interesant să aflăm că această comandă a fost mai mult un compromis decât o combinație planificată de chei. Dar cum ar fi să vezi comanda Ctrl, Alt, Delete să fie înlocuită cu un singur buton? 

Control-Alt-Delete (adesea abreviat Ctrl + Alt + Del, cunoscut și sub numele de "Salutul cu trei degete") este o comandă de tastatură pe computerele IBM PC compatibile. Funcția combinației de taste diferă în funcție de context, dar în general întrerupe sau facilitează o funcție.

De exemplu, în mediul pre-boot (înainte de pornirea unui sistem de operare)  sau în DOS, Windows 3.0 și versiunile anterioare de Windows sau OS / 2, combinația de taste repornește calculatorul. Începând cu Windows 95, comanda invocă un manager de activități sau o componentă legată de securitate care facilitează încheierea unei sesiuni Windows.

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră