„El Chapo” a fost capturat graţie actorului Sean Penn. Acum e rândul artistului să dea explicaţii (VIDEO)

11 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
„El Chapo” a fost capturat graţie actorului Sean Penn. Acum e rândul artistului să dea explicaţii (VIDEO)


Acum, Mexicul vrea să-l interogheze pe Sean Penn.
Revista americană specializată în muzică rock Rolling Stone a difuzat sâmbătă interviul lui „El Chapo” realizat de actorul american, însoţit de o fotografie realizată la 2 octombrie în junglă. Cei doi îşi dădeau mâna, precum doi camarazi.
Articolul a fost publicat la o zi după anunțul privind capturarea lui „El Chapo” Guzman în apropiere de Los Mochis, localitate de coastă situată în statul Sinaloa, în nord-vestul Mexicului, de unde este originar.
Guzman a fost arestat ca urmare a unei operațiuni a forțelor armate mexicane, după șase luni de la evadarea lui spectaculoasă dintr-o închisoare de maximă securitate.
„El Chapo” a petrecut cu actorul american, pe care îl consideră „compadre” („tovarăş”) şapte ore.
„Eu furnizez mai multă heroină, mai multe metamfetamine, de cocaină şi de marijuana decât oricine altcineva din lume”, s-a lăudat Guzman în surprinzătorul interviu realizat între două înghiţituri de tequila.
„Am o flotă de submarine, de avioane, de camioane şi de vapoare”, a mai spus Guzman. Omul nu se crede vreun violent. Din contră. Zice că tot ceea ce face este doar pentru a se apăra.
GUVERNUL MEXICAN A ŞTIUT DESPRE ACEASTĂ ÎNTÂLNIRE, care a avut loc în octombrie 2015, ceea ce a ajutat la capturarea traficantului, a declarat sâmbătă o sursă guvernamentală care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
Sean Penn a declarat că s-a dus în octombrie 2015 în pădurea mexicană pentru ''a avea o întâlnire de șapte ore'' cu celebrul traficant, urmată de interviuri prin telefon și înregistrări video.
În ciuda eforturilor depuse de Sean Penn de a păstra secretul, este puţin probabil ca acesta să fie acţionat în instanţă, crede Mike Vigil, un fost şef al Agenţiei Americane Antidrog (DEA), scrie ladepeche.fr.
Procurorul general american Arely Gomez a declarat vineri că Guzman a luat legătura cu actori şi producători în ideea de a realiza un fel de documentar despre viaţa lui Guzman, adăugând faptul că aceste detalii au permis localizarea traficantului.
Secretarul general al Casei Albe, Denis McDonough, a criticat deschis iniţiativa lui Sean Penn, declarând că ea ridică multe semne de întrebare interesante referitoare la actorul deţinător al Premiului Oscar.
Guvernul mexican a lăsat deschisă poarta către extrădarea în SUA a baronului drogurilor.

 

 

Alte stiri din Film

Ultima oră