„Tabu”, un serial de excepţie la HBO

15 Mar 2017 | scris de Alex Revenco
„Tabu”, un serial de excepţie la HBO

Tom Hardy, nominalizat la Oscar, interpretează rolul principal în noul serial FX “Tabu”/ „Taboo” (2017) , care a avut premiera în ianuarie şi de vineri, 17 martie, poate fi urmărit la HBO, primul episod fiind la ora 20.00.

Primul sezon al serialului are opt episoade, de câte o oră fiecare, şi este produs de Tom Hardy, Ridley Scott și Steven Knight. Acțiunea serialului „Tabu” are loc în 1814 și prezintă călătoria lui James Keziah Delaney, un bărbat care a fost până la capătul pământului și se întoarce schimbat complet. Deși se credea că a murit de mult timp, el se întoarce din Africa înapoi acasă, în Londra, pentru a moșteni ce a rămas din imperiul de transport al tatălui său și pentru a-și reclădi viața. Înconjurat de conspirații, crimă și trădare, un mister întunecat al familiei începe să iasă la suprafață într-o poveste volatilă de dragoste și trădare.

Tom Hardy joacă rolul principal, cel al lui James Keziah Delaney. Din distribuție mai fac parte Jonathan Pryce (Urzeala tronurilor) în rolul lui Sir Stuart Strange, Michael Kelly (Culisele puterii) care îl interpretează pe Dumbarton, Oona Chaplin (Urzeala tronurilor) apare ca Zilpha Geary și David Hayman ca Brace.

„Tabu” este creat de Steven Knight, împreună cu Tom Hardy și Chips Hardy, care este și producătorul consultant al serialului. Producătorii executivi sunt Ridley Scott și Kate Crowe de la Scott Free, Tom Hardy și Dean Baker de la Hardy Son & Baker și Steven Knight, iar Timothy Bricknell este producător. Tabu este regizat de Kristoffer Nyholm (episoadele 1-4) și Anders Engström (episoadele 5-8) și îi aduce din nou împreună pe Hardy și Knight pentru a treia lor colaborare, după Locke și Peaky Blinders.

Potrivit screendaily.com, „Tabu”/"Taboo" a fost prelungit pentru un al doilea sezon de BBC și FX, care difuzează programul în Marea Britanie și respectiv SUA. Noul sezon — ce va avea tot opt episoade de câte 60 de minute, ca și primul — a fost contractat de Charlotte Moore, director al BBC Contect, și Piers Wenger, din cadrul BBC Drama.

"Suntem recunoscători și încântați să ne continuăm relația cu BBC și FX și să contribuim la creația dramatică britanică. Este o știre fantastică", a spus Tom Hardy. "Suntem încântați că oamenii vor să știe ce se va întâmpla în continuare și că BBC și FX își doresc noi aventuri cu diavolul Delaney și cu liga celor damnați", a adăugat Ridley Scott. "În sezonul doi, Tom și Steve și ceilalți străluciți producători ai show-ului promit ceva îndrăzneț, diferit, dar de neratat și sunt încântat că BBC este din nou parteneră cu FX pentru a prezenta 'Taboo' publicului din întreaga lume", a afirmat Piers Wenger.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră