Maia Morgenstern revine pe marile ecrane cu “Departe de tine”

02 Apr 2017 | scris de Alex Revenco
Maia Morgenstern revine pe marile ecrane cu “Departe de tine”

Una dintre figurile emblematice ale filmului și teatrului românesc, revine pe marile ecrane în Departe de tine / Far From here, din acest weekend în cinematografe.

“Experiența ‚Departe de tine’ pentru mine a însemnat dragostea pentru film, dorința de a face parte dintr-o echipă. A fost un curaj, o declarație de dragoste și o dovadă de încredere în tine însuți. Atunci când ești într-un proiect al unui mare maestru, garanția succesului este undeva scrisă. Când alegi să lucrezi cu un regizor foarte tânăr, la început de carieră, lucrurile stau complet diferit, e de la sine înțeles. A plonaj într-un astfel de proiect este o dovadă de încredere în tine și o acorzi celui care te-a chemat, întregii echipe”, a spus Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern are unul dintre rolurile cheie din film, fiind mama eroului principal. Filmat atât în America, cât și în România, vorbit în engleză și română, filmul este regizat de James Pillion și îi are ca protagoniști pe actorul american Jonathan Ahmadi și pe actrița româncă Maria Dinulescu. În contrapunct cu personajul lui Jonathan Ahmadi îl regăsim pe Andi Vasluianu, în rolul unui om de afaceri din România. Din distribuția filmului mai fac parte: Maia Morgenstern, Gelu Nițu și Vasile Flutur, actor român stabilit la New York.

Filmul spune povestea lui Grant (Jonathan Ahmadi) și a Sofiei (Maria Dinulescu), un cuplu proaspăt căsătorit, ce dorește să-și formeze o familie. Schimbările din viața profesională a Sofiei îi fac să se mute din America la București, iar un an mai târziu relația lor ajunge în impas, bântuită de promisiunile făcute și nerespectate. Sofia este acum o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă, fără succes, să-și scrie romanele. O tragedie lovește familia lui Grant, iar acesta trebuie să se întoarcă în America. Prinsă între carieră și povestea de dragoste pe care o trăiește, Sofia are de ales: pleacă împreună cu soțul ei pentru a-și construi o familie sau rămâne alături de șeful ei (Andi Vasluianu) pentru a-și dezvolta cariera în plină dezvoltare?

James Pillion este regizor, producător și fondatorul “Gyroscope Productions” - casa de producție de film cu sediul în Los Angeles. Născut și crescut în Australia, James are un masterat în film în cadrul prestigioasei New York Film Academy. El a produs și regizat mai multe scurt metraje și videoclipuri muzicale pentru artiști consacrați sau în devenire. “Departe de tine / Far from here” este primul film de lung metraj al lui James Pillion.

Trailer: https://youtu.be/0xLyshwchEI

“Departe de tine / Far from here” este o producție Indie production (România) și Lunatic Films (Los Angeles, California). În România, filmul a fost lansat pe 31 martie de Movie Production Entertainment şi rulează în cinematografele din România, astfel:

Bucureşti: Grand Cinema & More, Cinema City AFI Cotroceni, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Movieplex, Cinema Elvire Popesco, Cinema Pro, Cinema Europa, Cinema Union

Braşov: Cinema One

Cluj: Cinema City Iulius, Cinema Florin Piersic

Constanţa: Cityplex

Iaşi: Cinema Victoria

Craiova: Cinema Modern, Cinema Patria, Inspire Cinema

Piatra Neamţ: Cinema Dacia

Buzău: Happy Cinema

Botoşani: Cinema Unirea

Focşani: Happy Cinema

Bârlad: Cinema Victoria Cityplex: Vineri, Marţi -  Joi: 17:00   Sâmbătă, Duminică: 11:00

Gura Humorului: Casa de Cultură

Odobeşti: Casa de Cultură

Timişoara: Cinema City - Shopping City, Cinema Timiş

Galaţi: Cinema 3D Prof. Ioan Manole

Sibiu: Cinema Arta: Vineri - Joi: 16:00

Târgu Jiu: Cinema Sergiu Nicolaescu

Piteşti: Cinema Sebastian Papaiani

Târgu-Mureş: Cinema Arta 3D

Baia Mare: Cinema Dacia

Deva: Cinema Patria

Vulcan: Cinema Luceafărul

Bistriţa: Cinema Dacia

Alte stiri din Film

Ultima oră