Actrița Carrie Fisher, prințesa Leia din "Star Wars", a murit

27 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Actrița Carrie Fisher, prințesa Leia din

 

Actriâa avea 60 de ani. Anunțul a fost făcut cunoscut revistei People de un purtător de cuvânt al familiei."Cu profundă tristețe Billie Lourd confirmă decesul mamei sale adorate în această dimineață la orele 08.55", a informat purtătorul de cuvânt, Simon Halls, într-un scurt comunicat.

Fisher, care a fost recent în Anglia pentru a filma pentru cel de-al treilea sezon din sitcom-ul ''Catastrophe'', a suferit un infarct sever vineri în timpul unui zbor cu avionul peste ocean. Vedeta în vârstă de 60 de ani a fost preluată de o echipă de intervenție imediat după ce avionul a aterizat la Los Angeles și a fost transportată la spital. Starea actriței era gravă și înainte de aterizare pasagerii i-au administrat primul ajutor pentru că încetase să respire. Fisher se afla duminică "în stare stabilă", potrivit mamei sale, actrița Debbie Reynolds.

Carrie Fisher a avut o viață tumultuoasă, marcată de dependența de medicamente și droguri și de aventuri amoroase furtunoase cu ''grei'' din lumea artistică, informează Reuters, preluată de agerpres.ro.

Decesul său a survenit la o lună după ce a recunoscut că a avut o aventură amoroasă timp de trei luni cu actorul Harrison Ford, în urmă cu 40 de ani. Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu publicat de revista People în care și-a promovat noua sa carte, "The Princess Diarist", lansată recent.

Potrivit mărturiilor actriței, relația sa cu Ford a durat trei luni și a avut loc în 1976, în timp ce lucrau la 'Star Wars: A New Hope (1977)', primul film din populara saga creată de George Lucas. În acea vreme Carrie Fisher avea 19 ani, iar Ford avea 33, era căsătorit și tată a doi copii.

Fisher a câștigat statului de ''sex symbol'' în urma filmului ''Întoarcerea lui Jedi'' (1983) din seria Star Wars, când personajul său Leia apare în bikini de culoare auriu-metalic în timp ce este prizoniera diabolicului Jabba the Hutt.

Fiica unei figuri emblematice din epoca de aur a Hollywood-ului, Debbie Reynolds, cunoscută în special pentru rolul din "Singin' in the Rain'' (Cântând în ploaie, 1952), și a unei alte vedete, cântărețul Eddie Fisher, care a murit în 2010, Carrie Fisher a crescut inima cinematografiei.

Ea a recunoscut în numeroase interviuri că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară și că a suferit de dependență de medicamente, alcool și cocaină o mare parte din viața sa.

Ea a mărturisit că le-a utilizat în timpul turnării celui de-al cincilea film al celebrei serii, ''Star Wars: Episode V ? The Empire Strikes Back'' (Războiul stelelor ? Episodul V: Imperiul contraatacă) și că a fost supusă unei terapii cu electroșocuri, relatează AFP, preluată de agerpres.ro.

Noua trilogie Star Wars a demarat cu ''Trezirea forței (Star Wars: Episode VII ? The Force Awakens), în 2015, iar viitorul său opus, ''Episode VIII'' urmează să fie lansat într-un an, cu Carrie Fisher reîmbrăcând costumul prințesei Leia în cele două filme. Conform site-ului de referință Imdb.com, ''Episode VIII'' este în prezent în faza de post-producție.

Alte stiri din Film

Ultima oră